Clopotul de 425.000 euro de la Catedrala Mântuirii Neamului are chipul Patriahului Daniel pe el

 

Primul dintre cele 6 clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului și cel mai mare, având 25 de tone, 3.3 metri înălțime și alți 3.3 metri în lățime, are chipul Patriahului Daniel pe el. Instrumentul a fost turnat la Innsbruck, în Austria, spune părintele Nicolae Crîngașu, consilier patriahal. Clopotul este cel mai mare din Europa.

Să nu-ţi faci chip cioplit, ci turnat! Chipul patrairhului Daniel apare pe clopotul gigant din bronz, care va fi instalat la Catedrala Mântuirii Neamului. Lucrarea de 25 de tone a costat aproape jumătate de milion de euro.

Specialiştii spun că bătăile clopotului se vor auzi pe o rază de 10 kilometri în jurul catedralei.

Potrivit Trinitas, clopotul uriaș va ajunge în România pe 15 mai. Austriecii au făcut și proba clopotului, care a costat 425.000 euro.

Sunetul clopotului i-a impresionat chiar și pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului se va auzi în aproape jumătate de oraș.

Sursa citată mai arată că acest clopot este cel mai mare dintr-un set de 6.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?