Preşedintele participă vineri la summit-ul de la Roma. Ce semnal vrea să transmită România

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri la Summitul UE de la Roma, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi."Este (...) un summit aniversar pentru că se împlinesc 60 de ani de la momentul semnării tratatelor de la Roma, ocazie cu care liderii țărilor europene vor semna o declarație. Este un moment în care vor începe dezbaterile privind viitorul UE în contextul Brexit", a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Ea a fost întrebată dacă președintele Klaus Iohannis va avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu pe marginea Summitului de la Roma.

"Dacă domnul președinte Klaus Iohannis va considera că este necesar să existe astfel de discuții, ele cu siguranță vor avea loc, vor fi anunțate, vor fi comunicate de către Departamentul de Comunicare sau chiar de către domnul președinte", a răspuns purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Dobrovolschi a mai informat că miercuri, la ora 13,00, președintele Iohannis va avea o întrevedere cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

La începutul lunii martie, România a transmis statelor membre ale Uniunii Europene un document în care este prezentată poziția cu privire la viitorul UE în pregătirea Summitului de la Roma.

În document se precizează că "obiectivul principal al Declarației de la Roma ar trebui să fie acela de a transmite un semnal clar că statele membre UE trebuie să rămână unite, coerente și angajate să conlucreze pentru o Europă puternică, bazată pe valori și incluzivă, care să fie în măsură să recâștige încrederea cetățenilor europeni", a informat Administrația Prezidențială.

România pledează pentru o Uniune Europeană mai puternică, mai consolidată și mai coezivă iar unul din principiile de bază ale Declarației de la Roma trebuie să vizeze unitatea, coeziunea și durabilitatea.

"Trebuie să fie clar exprimat faptul că nu există nicio alternativă la o soluție europeană care plasează stabilitatea economiilor și societăților noastre și prosperitatea cetățenilor noștri în centrul acțiunilor Uniunii", mai stipulează documentul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?