Moment istoric. Regele Carol al II-lea, înhumat la Curtea de Argeș

 
Carol II, lângă regele Mihai
Carol II, lângă regele Mihai

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea a fost înhumat sâmbătă în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.După 66 de ani de la moartea sa, rămăşiţele Regelui Carol al II-lea vor fi mutate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

Reinhumarea este contestată din două motive: Paul de Romania, ca fiu al regelui Carol al II lea, nu a fost consultat și pentru că, prin testament, Carol I si-a exprimat dorința ca Mănăstirea Curtea de Argeș să fie locul de odihnă veșnică a membrilor Casei Regale.

Slujba religioasă s-a desfășurat la ora 12, iar la eveniment erau așteptați peste 5 mii de oameni.

Rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea şi ale reginei mamă Elena au fost mutate sâmbătă, 9 martie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de mormintele regelui Mihai şi ale reginei Ana.

Slujba religioasă a început la ora 12.00, iar la eveniment vor fi prezenţi, printre alţii, principele Radu, principesa Sofia şi principesa Maria, transmite Realitatea TV.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea se găseşte în prezent într-o criptă special amenajată în curtea mănăstirii Curtea de Argeş, aduse în februarie 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde acesta a fost înhumat în 1953.

Ceremonia funerară a început cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi s-a încheiat cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Și-au dat concursul militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 "Posada" din Curtea de Argeş.

Publicul şi reprezentanţii presei au avut acces în faţa Vechii Catedrale şi în faţa Noii Catedrale.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Moment istoric. Sicriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea a fost mutat

Sicriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea a fost scos vineri din capela din curte și mutat în noua catedrală.

Sicriul a fost purtat de militarii Batalionului Vânători de Munte 33 Posada din Curtea de Argeș, iar ceremonia a fost oficiată de un sobor impresionant de preoți. Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a contestat decizia Custodelui Coroanei de a reînhuma rămășițele pământești ale bunicului său.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Razvan
09 Mar 11:54
Carol a tradat tara si a fugit cu trenurile pline de aur, bijuterii, tablouri, valori iar Mihai a facut la fel ! Doua mizerii umane care au furat tara si pentru care au murit atatia romani. Iorga a fost omorat de legionari din cauza lui Carol este stiut asta azi!
Răspunde
0 0
Razvan
09 Mar 11:51
Doi TRADATORI DE NEAM SI TARA! Nicolae Iorga a aratat public in sedinta Academiei Romane ca Mihai nu era fiul lui Carol al II-lea ci fiul sefului garzilor regelui George al Greciei cu care mama lui, ulterior devenit sotia lui CAROLal II-lea avusese o aventura. Fuzul lui Mihaide a face testele de ADN in procesul cu Paul de Romania au dus la pierderea procesului in favoarea lui Paul
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?