Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, promite noi reduceri de taxe, într-un interviu pentru Reuters

 

Ministrul Finanţelor spune că mult trâmbiţatele creşteri salariale din sănătate şi educaţie aproape că nu se vor simţi în buzunarele angajaţilor. Acesta a declarat pentru agenţia Reuters că impactul creşterilor va fi aproape neutru asupra salariilor nete. Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a dat asigurări că, din ianuarie 2018 măsurile de relaxare fiscală prevăzute în programul de guvernare vor fi respectate.

Guvernul vrea să reducă anul viitor impozitul pe venit, de la 16 la 10 la sută. Viorel Ştefan a declarat că ministerul Finanţelor încă evaluează impactul reducerii şi că se gândeşte dacă măsura va fi aplicată în trepte.

În acelaşi timp, cabinetul Grindeanu vrea să ofere salarii brute duble celor din sănătate. Şi cei din educație vor beneficia de majorarea salariilor cu 50%. Ministrul de Finanţe susține însă că majoritatea creşterilor salariale vor reveni la buget sub formă de taxe.

Țara cheltuie sub 20% din PIB pentru salariile angajaților şi pensionarilor de stat, precum şi pentru asistență socială. În această situaţie, Comisia Europeană estimează că România va înregistra cel mai mare deficit din UE, de 3,5% din PIB în 2017 şi de 3,7 anul viitor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?