Anunțul care răstoarnă tot ce s-a știut: "Au fost emise două ordine pe 10 august"

 

Site-ul realitatea.net vrea să facă lumină în cazul orei la care s-a dat ordinul de intervenție în forță asupra protestatarilor din Piața Victoriei, pe data de 10 august.

În spațiul public au fost vehiculate mai multe variante privind ora la care s-a dat acceptul de intervenție în forță asupra protestatarilor din Piața Victoriei, pe data de 10 august.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a spus, într-o conferință de presă, că "Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forță la ora 23:11". Imediat, a arătat presei un document: "Acesta este ordinul de intervenție semnat de Prefectul Capitalei".

Apoi, ministrul de Interne Carmen Dan a precizat: "Ora 20:00. Comandantul actiunii prezinta Prefectului situatia, informandu-l cu privire la necesitatea unei interventii pentru restabilirea ordinii publice. In acest context, Prefectul isi exprima acordul cu privire la o astfel de actiune".

De asemenea, Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a băgat lumea în ceață, atunci când a spus că documentul semnat de ea a fost "după 12 noaptea. Nu are importanță și nu este relevantă ora", fără să dea alte lămuriri.

Pentru a clarifica neconcordanțele, site-ul realitatea.net a trimis solicitari scrise atât la Jandarmerie, cât și la Prefectură, iar acum așteaptă răspunsurile oficiale.

Până atunci, contactat astăzi de realitatea.net, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a oferit detalii în premieră. El a dezvăluit că este vorba despre două documente, nu despre unul singur, așa cum s-a știut până acum.

"Sunt două ordine. Cel semnat de Prefect, care insa nu contine ora la care s-a dat ordinul de interventie, si cel de la ora 23:11, pe care l-am prezentat in acea conferinta de presa, care este, de fapt, ordinul militar de interventie, dat de comandantul actiunii. Acesta este consemnat in jurnalul actiunilor noastre operative, trimis la Parchet", a explicat Marius Militaru pentru realitatea.net.

 

 

.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
01 Sep 01:15
Le sucesc cum le convine.
Răspunde
0 0
Stefan
31 Aug 18:18
Mircea & Ioan - terminati baieti cu barbologia buna pentru oligofreni (gen forte malefice, oculte, datorie, etc). Care societate a fost aparata, PSD? Ati fost trimisi aici sa propagati ineptii pentru ca nu sunteti buni pentru site-urile straine.
Răspunde
0 0
Bracon Ioan
31 Aug 12:33
Referitor la pericolul social creat de forte obscure, partile adverse se apara fara niciun ordin, apararea societatii este de fapt o datorie de onoare a militarilor tarii.
Răspunde
0 0
Nastasiu Mircea
31 Aug 12:21
Cel mai important fapt a fost că s-a evitat un dezastru social programat de forțele malefice antiromânești..
Răspunde
0 0
johnneil
31 Aug 12:32
2 De unde gasiti atatea abureli? Nu mai stiti nici voi cate variante ati lansat pe piata mass-media. Nu va corelati deloc staga cu dreapta. Fiecare institutie are legii aparte.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?