Sedinţa liderilor PSD şi ALDE: Nominalizările pentru AEP și BNR se vor face săptămâna viitoare

 
Sedinta coaliţiei de guvernare
Sedinta coaliţiei de guvernare

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a decis vineri ca săptămâna viitoare să înceapă procedurile pentru desemnarea președinților ICR și AEP, viceguvernatorului BNR, vicepreședintelui ASF și să se discute situația de la SRR, a anunțat vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte ALDE.

"Am hotărât astăzi ca, la începutul săptămânii viitoare, la nivel parlamentar să începem procedurile astfel încât să desemnăm în instituțiile importante pentru funcționarea statului persoanele care vor fi audiate, care vor intra în dezbatere parlamentară pentru funcția de viceguvernator al BNR, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, președinte al AEP, pentru funcția de președinte și vicepreședinți în cadrul ICR. Aceste proceduri vor începe săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare se va discuta probabil și situația de la radiodifuziune. Acolo sunt câteva lucruri pe care trebuie să le discutăm în comisiile de specialitate și vom începe procedurile astfel încât lucrurile acestea să se desfășoare cât mai repede și în cel mai scurt timp să avem persoana desemnată pentru aceste portofolii", a precizat Daniel Constantin.

Tot în ședința de vineri a coaliției, premierul Sorin Grindeanu a prezentat stadiul îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare.

"În acest context, am discutat și am ajuns la un consens ca, în perioada imediat următoare, într-un ritm accelerat și care să permită o dezbatere amplă, să discutăm despre legea introducerii TVA zero % pentru vânzarea de locuințe, pentru publicitate și pentru imputurile celor care lucrează în agricultură. Proiectul de lege este în dezbatere la nivel de comisii. (...) Împreună cu premierul și cu liderii politici am agreat să accelerăm la nivel guvernamental procedurile astfel încât să avem pachetul legislativ cât mai repede pentru funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare — element central al programului de guvernare", a spus Daniel Constantin.

El a menționat că nu s-a discutat în cadrul ședinței de vineri niciun nume. "De luni vor începe procedurile la nivel parlamentar, toate partidele vor face propuneri și vom decide în funcție de expertiza, de CV-ul fiecărui participant care sunt opțiunile cele mai bune. Avem o preocupare majoră ca astfel de instituții foarte importante pentru funcționarea statului să aibă oameni cât mai bine pregătiți. În primul rând, va conta experiența fiecăruia și după aceea diverse apartenențe politice", a detaliat copreședintele ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în urmă cu două zile, la Parlament, că vineri va avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflându-se şi funcţia de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu.

întrebat dacă pentru funcţia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coaliţiei, preşedintele social-democraţilor a spus: „Eu aşa cred că ar trebui să fie", scrie News.ro.

Chestionat în continuare dacă se va discuta şi situaţia de la AEP, Liviu Dragnea a susţinut că este necesar să se clarifice şi această chestiune.

„Şi acolo trebuie, pentru că s-a întârziat foarte mult, este o instituţie foarte importantă şi încă instabilă. Plus că trebuie să dăm un aviz pentru domn director de acolo pe care nu îl ştim", a conchis Liviu Dragnea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?