Avertisment dur lansat de Klaus Iohannis: "PSD-ul ne scoate din Europa"

 

Klaus Iohannis, preşedintele României, a fost sâmbătă la Blaj, de unde a lansat un avertisment dur pentru guvernare: "Măsurile luate de PSD riscă să ne scoată din Europa"."Sunt onorat şi bucuros că mă aflu astăzi aici în inima unei comunităţi care îşi priveşte trecutul cu admiraţie şi trecutul cu încredere", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Blaj.

Acesta a mai spus că a fost primit frumos pe Câmpia Libertăţii.

"Îmi doresc să păstrăm acest parcus către Europa şi către modernitate. Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs", a completat şeful statului.

"Întrebarea se pune ce lăsăm noi următoarelor generaţii? Cum va arată România deceniilor următoare? Sunt întrebări care trebuie puse. De viziunea decidenţilor de astăzi depinde România de mâine. Un om înţelept când planifică viitorul se uită în trecut, trage învăţăminte şi după aceea ia deciziile", a spus acesta.

"Acelaşi lucru trebuie să îl facem şi noi", a mai spus acesta, adăugând că România are nevoie de o politică externă responsabilă, de respectarea statului de drept şi de stabilitate fiscală.

"Catastrofele politce se resfrâng asupra viitorului ţării", a afirmat Klaus Iohannis, precizând că românii au fost înşelaţi. 

Conform preşedintelui, atât politica externă, respectarea statului de drept, cât şi stabilitatea fiscală au fost puse în pericol prin aşa-zisele reforme. "Amintesc aşa-zisa reformă a salariilor. Aşa ceva nu putem numi reformă, ci eşec", a completat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a mai spus că schimbările făcute de guvernara PSD nu au adus o creştere a nivelul de trai al românilor. "Aceste schimbări au fost făcute de habarnişte, de amatori. Nivelul de trai nu creşte pentru că cineva de la PSD dă dispoziţie. Trebuie să facem eforturi pentru a creşte nivelul de trai al românilor", a spus acesta.

"PSD-ul guvernează foarte prost. Vreau să reamintesc acestor PSD-işti că românii sunt europeni, iar aceste măsuri ale unei guvernări contra-performantă riscă să ne scoată din Europa, aşa ceva nu se poate. PSD-ul guvernează după ureche, ia decizii dictate de la nivelul partidului", a precizat acesta, adăugând că aceste măsuri riscă să ne aducă la marginea Europei.

"Românii îşi doresc să fie parte din Europa", a completat Iohannis.

În ceea ce priveşte protestele, preşedintele a spus că "oamenii sunt în stradă pentru că sunt nemulţumiţi, iar mesajul meu pentru ei este foarte clar: este importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe acesşti guvernanţi cu picioarele pe pământ".

"Am impresia că ne afundăm într-o gaură de anti-europenism din care vom ieşi din ce în ce mai greu", a completat el.

Iohannis a mai spus că justiţia trebuie să fie şi să rămână independentă şi că nu va accepta nicio imixiune în justiţie din partea politicului.

În ceea ce priveşte mutarea Ambasadei la Ierusalim, Klaus Iohannis a spus: "Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu, punct, indiferent de cine şi ce spune".

Legat de Legea referendumului, Iohannis spune că nu este nemulţumit de unele aspecte. "O voi trimite la CCR", a completat şeful statului.

La ora 16.00, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori la Ansamblul monumental "Gloria", aflat pe renumita Câmpie a Libertăţii unde a avut loc Adunarea Naţională din mai 1848. 

Acolo s-a adoptat o Proclamație prin care i se cerea împăratului Ferdinand al Austriei desființarea iobăgiei şi înființarea unor instituții de învățământ în limba română. Ansamblul monumental a fost inaugurat în 1977, când s-a aniversat centenarul independenţei de stat a României.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Eugen
12 May 20:00
PSD a facut o mutare geniala fiind prima tara care a urmat initiativa lui Trump de a muta ambasada la Ierusalem.
Restul Europei e cu Soros adica impotriva lui Trump. Johannis e marioneta lui Soros.
Răspunde
0 0
Observator
13 May 00:42
2 Am mai avut noi un `geniu` al Carpatilor, care a transformat Romania intr-o rusinoasa dictatura, nedemna de Europa!
0 0
ADRIAN
12 May 19:14
Am o intrebare pentru presedintele iohannis:
de ce in momente importante pentru natiune , iohannis nu face asemenea declaratii la Iasi , Bacau sau Galati . Exista risul sa se ionchida combinatul siderurgic de la Galati dar Iohannis nu merge acolo sa le vorbeasca conationalilor . Sa nu uitam ca acel combinat siderurgic , ofera locuri de munca mai multe decati lucratori are tot orasul Blaj
Răspunde
0 0
Eugen
12 May 20:02
8 Johannis nu iubeste tara
0 0
Observator
13 May 00:44
3 Dar de ce nu puneti intrebarea aceasta guvernului PSD? Ce atributii are Presedintele in domeniul economic?
0 0
Eugen
12 May 18:50
Minciuni fara rusine. PSD nu e perfect dar Johannis e o marioneta a lui Soros.
Răspunde
0 0
ADRIAN
12 May 19:17
4 Daca ponta nu candida , nu ne procopseam cu acest tradator de tara , iohannis
0 0
Observator
13 May 00:46
8 Postacii psd-isti nu stiu decat lozinci tembele, gen oros si statul paralel...
0 0
stefy
12 May 18:20
Intreb : De ce NU ataca pe merkel und company care vor sa musulmanizeze EUropa ? ? ?
Răspunde
0 0
marc
12 May 21:18
4 Unde ai văzut ca sluga să-și atace stăpânul? Păi nu l-a pus merckel președinte? Sau ai cumva impresia că minoritarul a ajuns președinte prin voturile românilor?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?