Imagini EXTRAORDINARE realizate de astronauţi cu Uraganul Maria

Astronautul Randy Bresnik a postat, pe contul său de Twitter, o serie de imagini realizate din spaţiu, care lasă să se vadă amploarea uraganului Maria. Uraganul Maria era clasificat între categoria 4 și 5 (nivelul maxim) când a lovit miercuri dimineață insula Puerto Rico, unde furnizarea electricității este de atunci sistată complet. Zeci de mii de oameni rămași fără locuințe s-au refugiat în centrele de primire, unde fiecare își împărtășește experiența despre trecerea furtunii.

Maria este "furtuna cea mai devastatoare" a secolului, a declarat guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rossello.

"Sunt inundații masive, mare parte din infrastructură deteriorată, sistemul de telecomunicații este distrus parțial și infrastructura energetică nu funcționează deloc", a declarat guvernatorul pentru CNN.

Agenția meteo din Puerto Rico a avertizat populația joi în zori în legătură cu producerea de ''inundații catastrofale'' și cu riscul unor alunecări de teren, îndemnând oamenii să plece în zone înalte.

O interdicție de circulație a fost introdusă între orele locale 18.00 și 06.00, atât din motive de securitate, cât și pentru a evita jefuirea caselor abandonate de proprietarii lor.

Ultimul uragan care a lovit insula a fost Okeechobee, cunoscut și sub numele de San Felipe Segundo, în 1928, care a ucis 300 de persoane.

Clasificat în prezent la categoria 3 (pe o scară de 5), uraganul Maria se îndreaptă spre insulele britanice Turks și Caicos, după ce a produs pagube și victime și în insulele Guadelupa și Dominica.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?