Guvernul Tudose, supus primei evaluări. Coaliţia PSD-ALDE, în şedinţă de lucru la Parlament

 
Coalitia PSD-ALDE
Coalitia PSD-ALDE

Concluziile primei săptămâni de activitate a Guvernului Tudose, dar și calendarul pentru perioada următoare vor fi discutate în ședința coaliției de guvernare care a început, luni, la Palatul Parlamentului, în prezența premierului Mihai Tudose și a liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

Zi plină astăzi în Parlament, deşi e vacanţă. Coaliţia PSD-ALDE face bilanţul primei săptămâni de guvernare şi discută despre noile măsuri economice, în prezenţa miniştrilor.

Guvernul Tudose s-a instalat la palatul Victoria în 29 iunie. De atunci şi până acum au apărut şi primele tensiuni, între Liviu Dragnea şi premier, nemulţumit de noile măsuri din programul de guvernare - taxa de solidaritate şi impozitul pe cifra de afaceri, pentru care ministerul de finanţe va face simulări.

Un alt subiect de discuţie în şedinţa coaliţiei va fi rectificarea bugetară de luna viitoare. La întâlnire va fi prezent şi ministrul de resort, Ionuţ Mişa. "L-am rugat pe Mişa să capete mai repde experienţă politică, pentru că este o foarte importantă", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a anunțat ca va avea loc o analiză săptămânală a activității guvernului, aceasta urmând să se desfășoare "între colegi", nu în sistem de "inchiziție, cu testul grilă în mână".

El a adăugat că luni, la ședința coaliției, "se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple", ceea ce se stabilise și cu primul guvern.

"Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o așteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine și ne prezintă ceea ce a prezentat deja — raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână și cum are de gând să abordeze discuțiile cu președintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliției. (...) Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce vroia și rostogolea ceea ce vroia la televizor. Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Și Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (...) și care muncește foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanță de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine și prezintă coaliției ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Așa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca niște inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere și cu testul grilă, suntem niște colegi", a declarat Dragnea duminică seara, la o emisiune TV.

El a adăugat că întâlnirile cu coaliția de guvernare sunt necesare, pentru că împreună s-au câștigat alegerile.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?