Grefierii, salarii tăiate cu 500 de lei după "revoluţia fiscală". Încep protestele şi în justiţie

 

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea va protesta, joi, prin purtarea unor banderole albe pe braţ, faţă de modul de calcul al drepturilor salariale începând cu 1 ianuarie, anunţă membrii fondatori ai Asociaţia Grefierilor din România, aflată în curs de constituire.

În data de 1 februarie 2018, pe parcursul întregii zile, personalul auxiliar de specialitate și conex din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea va protesta față de modul de calcul al drepturilor de natură salarială începând cu data de 1 ianuarie 2018, prin purtarea unei banderole albe pe braţul drept, fără a afecta activitatea instanţei sau programul de lucru cu justiţiabilii.

Principalul motiv de nemulțumire îl constituie, potrivit unui comunicat al Asociației Grefierilor din România, faptul că, în urma transferului contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă și în funcție vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 și 500 lei, cu toate că, Ministrul muncii și justiției sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creștere graduală.

"Considerăm astfel că suntem discriminați față de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creștere salarială având loc la data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creștere salarială de 10%)", spun grefierii.

Mișcarea de protest reprezintă o încercare de a atrage atenția factorilor decizionali asupra situației în care ne aflăm, Ministerul Justiției fiind sesizat cu privire la aceste probleme, fără a adopta însă o poziție oficială în vederea rezolvării problemei.

"Dacă situația nu se va rezolva în zilele ce urmează, arătăm faptul că suntem dispuși să apelăm la mișcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară a activității", atrag atenţia grefierii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cata
02 Feb 17:03
Uitati-va la declaratiile de avere si o sa vedeti ca acesti bieti grefieri au salarii nete peste 5000 ron/luna cu multe multe sporuri chiar si pt ca se ridica din pat!
Răspunde
0 0
florinakis
01 Feb 09:54
pai taiati-i elasticu' de la chiloti cuiva de la ministeru' muncii, care-a lucrat la maririle pe care le primiti acum ...
Răspunde
0 0
Grigoriu Ioan
01 Feb 12:38
9 grefierii au studii medii--- cu salarii mai mari decat ale medicilor rezidenti--- nu le e rusine ???! in plus au si plata cu ora (1) La Institutul Național al Magistraturii și la Școala Națională de Grefieri, pentru îndeplinirea unor activități pentru care volumul de muncă este sub jumătate din cel al unui post cu normă întreagă, se face plata cu ora. Aceste fracțiuni de normă sunt prevăzute în statul de funcții. Activitățile pentru care se poate aplica plata cu ora se stabilesc anual de președintele Consiliului Superior al Magistraturii. SA ISI MAI CALCULEZE O DATA SALARIILE , CA NU LE -AU CALCULAT BINE DE LE A IESIT IN MINUS. HEI, AVETI SI PLATA CU ORA ......
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?