Fără precedent! Ambasada României din Budapesta, atacată

 

Ambasada României din Budapesta, atacată! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook. Ambasada României din Budapesta a fost atacată! Mai mulţi unguri extremişti, membri ai grupării Mişcarea celor 64 de Comitate au acoperit stema aflată pe Ambasada României de la Budapesta cu un steag al Ţinutului Secuiesc.

Timp de 8 ore stema României a fost acoperită.

"Un nou gest provocator și agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremistii unguri din ,,Mișcarea celor 64 de Comitate" din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc.Nădăjduiesc ca autoritățile României să nu rămână într-o expectativă lașă și să reacționeze cu fermitate, pe cale oficială, solicitându-i premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere cuvenitele reacții și aplicarea sancțiunilor legale. Astfel de acțiuni sunt periculoase și se pot amplifica și radicaliza dacă nu sunt stopate din fașă. Dar poate că există un interes chiar din partea Budapestei în a tensiona artificial relațiile bilaterale cu țara noastră și nu văd, chiar într-o astfel de perspectivă, de ce am sta pasivi, cu capul plecat, în anul Centenarului Marii Uniri." , a scris deputatul PMP Marius Paşcan, care a postat şi câteva fotografii cu incidentul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stroe vasilica
15 Jan 11:53
... CRED CA SE IMPUNE PREGATIREA OPINCILOR DE SPANZURAT PE TURN UP PARLAMENTULUI DE LA BUDAPESTA.....ASTIA,ESTE CLEAR.. NE CRED IDIOTI PENRTRU CA LE INGHITIM MOJICIILE SI AROGANTELE ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?