Eugen Teodorovici admite: ”Nu poţi să ai la stat salarii mai mari decât în sectorul privat"

 

Dacă mâine pleacă cel puțin 20% din angajații din administrație, aceasta ar funcționa mai bine, salariile bugetarilor sunt prea mari, iar evaluarile se fac pe baza unor valori "puerile", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-un interviu acordat DC News

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, admite că salariile la stat sunt prea mari și precizează că dacă 20 și ceva la sută dintre bugetarii din administrație vor fi concediați, treburile ”s-ar mișca mi bine”.

"Am spus-o de mult timp, undeva la 20 şi ceva la sută, cel puţin, (...) dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problemă în adminstrație", a precizat Eugen Teodorovici. În plus, a continuat ministrul Finanţelor Publice, dacă acel procentaj ar pleca, administraţia "s-ar mişca şi mai bine".

"După această declaraţie, vor începe, din nou, mulţi să fie nemulţumiţi. Dar este realitatea, nu trebuie să o ascundem", a adăugat ministrul de Finanţe.

El a admis că nu este normal ca salariile de la buget să fie mai mari decât cele de la privat.

"Salariile, într-adevăr, e o situaţie neplăcută şi trebuie întoarsă, inversată. Nu poţi să ai, într-adevăr, la stat salarii mai mari decât în sectorul privat".

Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nimeni nu te controlează sau nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.

Adică sunt acele valori foarte, aşa, puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar şi dacă vreţi, toată lumea în administraţie suntem nişte super-eroi. Dar lucrurile în spate se întâmplă exact invers", a declarat Eugen Teodorovici.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ilici rusnacovici
25 Aug 23:59
ciumatii kakabebisti au descoperit gaura la covrig !!! au descoperit ca au infectat structurile statului cu incompetenti, corupti, taietori de frunza la ciini !!! au descoperit ca au manipulat bugetul,si pe bujetari carora le-au dat salarii mari ca apoi sa ii dea afara pe cei care nu sint de partea lor !!! inca nu vor sa admita ca au tinut structurile statului si pe angajatii acestor in afara tehnologiilor actuale fara specialisti care sa le foloseasca, ca au sifonat si sifoneaza bugetul,statului de sume incredibile !!!
Răspunde
0 0
constatare
25 Aug 22:56
Pare că o adunatură de agenţi constatatori tooot constată iar fac nimik ! Pardon, fac pipiii în pantaloni !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?