Cum poți să fii mai productiv și fără cafea

 

Un nou studiu sugerează că efectul stimulant al cafelei nu se regăsește doar în cafeina pe care o bei, ci și într-un simplu gând care îți zboară la această aromată și parfumată băutură. Cu alte cuvinte, doar gândul la cafea are puterea de a te face mai productiv.

Oamenii de știință australieni și canadieni au realizat un studiu care a fost publicat în Consciousness and Cognition și care arată că simplul gând la cafea este suficient pentru a trezi mintea și a te ajuta să te concentrezi mai bine pe sarcinile pe care trebuie să le faci. Însă, acest lucru funcționează doar în cazul persoanelor care asociază cafeaua cu ideea de alertă, ambiție și productivitate.

Cu toate că cercetarea condusă de Eugene Chan, conferențiar principal în departamentul de marketing la Universitatea Monash, și Sam Maglio, profesor asociat de marketing și psihologie la Universitatea din Toronto Scarborough, a fost realizată pe un număr mic de participanți, aceasta ridică o întrebare importantă – imaginile cu cafea ar fi suficiente pentru a remedia lenea de după-amiază a anumitor oameni băutori de cafea, sau ar fi nevoie de cafeaua în sine pentru a avea efect?

Ei bine, potrivit cercetătorilor, răspunsul la întrebarea de mai sus este da. „Există o anumită legătură între indicii de mediu și comportamentul oamenilor – cum ar fi conexiunea dintre mesajele subliminale cu privire la stereotipuri de gen și notele mai mici ale fetelor la testele la matematică sau vederea unui logo McDonald's și senzația de nerăbdare, întrucât multă lume este obișnuită să aștepte la coadă la acest fast-food", a explicat Chan.

De asemenea, Chan mai consideră că „trebuie să înțelegem mai bine sensurile și convingerile pe care le atribuim alimentelor și băuturilor, deoarece este foarte important să ne hrănim mintea în mod corect".

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?