CIFRA din economia României pe care Dăncilă nu vrea să-o afli

 

În timp ce premierul Dăncilă se laudă cu creșterea economică, România rămâne campioana scumpirilor în Europa. Doar Estonia a înregistrat o inflație mai mare decât a noastră în luna octombrie, potrivit Eurostat.România a consemnat în octombrie a doua cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană (UE), cu un nivel de 4,2%, în scădere de la 4,7% în septembrie, conform datelor prezentate vineri de Eurostat - Biroul european de statistică.

România a fost depăşită în octombrie doar de Estonia, cu o inflaţie de 4,5%.

Locul 3 l-a ocupat Ungaria, cu o inflaţie de 3,9%, urmată de Bulgaria, cu 3,6%, precum şi de Letonia şi Belgia, fiecare având câte 3,2%.

De cealaltă parte, cele mai mici rate ale inflaţiei le-au înregistrat Danemarca (0,7%), Portugalia (0,8%), Irlanda (1,1%), Polonia (1,5%), Croaţia, Italia şi Finlanda (câte 1,7%).

Viața românilor nu este mai ușoară chiar dacă PIB-ul crește spectaculos. 60% dintre români declară că au credite și 37% susţin că au cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat.

Studiul mai rarată că 30% dintre cei care au deja credite sunt dispuși să acceseze un nou împrumut pentru a scapa de o datorie mai veche.

Jumătate dintre respondenți spun că nu reușesc să facă față cheltuielilor lunare.

ROMÂNII ȘI ÎMPRUMUTURILE LA BĂNCI

83% dintre români apelează la bănci pentru împrumuturi

30% dintre românii care au credite își doresc să acceseze un nou împrumut

Sursa: Studiu sociologic realizat de iSense Solutions

ROMÂNII NU ȘTIU SĂ ÎȘI GESTIONEZE BANII

45% dintre români nu au economii în familie

58% dintre români și-ar dori să învețe cum să-și administreze bugetul lunar

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?