Câți bani primește Dan Voiculescu ca despăgubiri pentru anii de închisoare

 
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, pregătește o lege prin care deținuții care nu au beneficiat de "recursul compensatoriu" să fie despăgubiți financiar pentru condițiile grele de detenție. Printre beneficiari se va afla și Dan Voiculescu, patronul Antenelor.

Deţinuţii care nu au beneficiat de recursul compensatoriu ar putea primi 5 lei pentru fiecare zi petrecută în spatele gratiilor în condiţii improprii. Este o variantă de lucru pentru un proiect ce se află la Ministerul Justiţiei.

Este vorba despre persoanele închise în perioada 24 iulie 2012 - 19 octombrie 2017, iar potrivit sindicaliştilor ar fi vorba de 90 de mii de foşti deţinuţi.

Un simplu calcul arată că statul ar trebui să scoată din vistierie 70 de milioane de lei pentru aceștia. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, încă din martie anul trecut, că unele state europene, precum Italia şi Ungaria, au despăgubit deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare cu 5 euro pe zi. Tot atunci anunţa un proiect de lege în acest sens.

Dan Voiculescu a fost introdus în penitenciar pe 8 august 2014, fiind condamnat la 10 ani de detenţie. El a fost eliberat pe 18 iulie 2017, prin urmare nu a beneficiat de recursul compensatoriu, care a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017.

Potrivit sindicaliştilor din penitenciare, dacă Voiculescu a stat în penitenciar în condiţii necorespunzătoare şi face cerere de compensaţii financiare, el ar putea primi de la stat în jur de 1000 de lei.

Sindicalişii spun ca, de regulă, recursul compensatoriu înseamnă o cincime din pedeapsa executată. Prin urmare, dacă Voiculescu a executat aproape 3 ani de detenţie, ar fi trebuit să beneficieze de aproape 7 luni zile câştig, ca urmare a recursului compensatoriu, conform g4media.

Tudorel Toader a declarat în martie anul trecut, că unele state europene, precum Italia şi Ungaria, au despăgubit deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare, cu 5 euro pe zi. Precizarea af fost făcută după ce ministrul a anunţat că este în lucru un proiect de lege în acest sens.

„Decizia pilot a Curţii Europene prevede un recurs efectiv, recurs efectiv neînsemnând doar pentru cei pe care legea i-a prins în penitenciar, şi care au putut beneficia de 6 zile considerate executate, la 30 de zile în condiţii necorespunzătoare.

Să ne imaginăm că cineva a ieşit din penitenciar cu o săptămână înainte de apariţia legii, şi atunci n-a mai beneficiat de recursul compensatoriu, şi Curtea Europeană spune că trebuie să le dăm şi lor despăgbiri băneşti, materiale, pentru perioada în care au stat în detenţe nercorespunzătoare", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader pe 22 martie 2018.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andrei
07 Feb 16:40
Pun eu încă 1000 lei să mai stea Varanul încă pe atâta la răcoare!
Răspunde
0 0
Stan
07 Feb 02:49
Securist borat , si curvari spurcati iliescieni , pentru voi poporul roman cere pedeapsa cu MOARTEA...Doar atunci se va face dreptatea mult asteptata Romaniei si romanilor....
Răspunde
0 0
Stan
07 Feb 02:48
Securist borat , si curvari spurcati iliescieni , pentru voi poporul roman cere pedeapsa cu MOARTEA...Doar atunci se va face dreptatea mult asteptata Romaniei si romanilor....
Răspunde
0 0
Ghiță
06 Feb 23:21
Copii bolnavi de cancer mor cu zile in Romania din lipsa spitalelor și a medicamentelor și javrele astea penale se gândesc să despăgubească hoții și tâlharii. Sa mai votați PSD-Alde.....
Răspunde
0 0
Doina
06 Feb 20:41
Prioritate la despagubiri trebuie sa aiba cei stau in spitale in conditii necorespunzatoare, care isi platesc medicamentele in spitale, care isi platesc analizele si alte investigatii findca s-au terminat fondurile si ramaii cu trimiterea in mana, elevii care invata in scoli necorespunzatoare( fara apa si WC in curte) .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?