Biserica, zguduită de păcate sexuale. "Cea mai dificilă situație pentru Daniel de când e patriarh"

 

Patriarhul Daniel se afla în față situației celei mai problematice de cînd este șeful Bisericii ortodoxe române, confruntat fiind cu scandalurile sexuale din Biserică, crede jurnalistul și scriitorul Stelian Tănase. "Credibilitatea sa și a BOR depind de reacția pe care o va avea la aceste fapte mizere, mai ales că morala și evlavia aici lipsesc. E doar mizerie umană și atît", scrie fostul șef al TVR.

Săptămina asta știrile despre Biserică au ținut pagina întâi, observă Stelian Tănase. Biserica ortodoxa, sub sceptrul patriarhului Daniel este zguduită de scandaluri sexuale.

"Un preot (Cristian Pomohaci) și un episcop(!!! ) sunt implicati ( separat ) în practici homosexuale. Pe scurt, este un scandal fără precedent. Asta a îndemnat BOR să nu ignore situația cum făcea de obicei. Probabil că episcopul de Huși (prins în flagrant într-un filmuleț în timpul unei partide de sex cu un preot ) va fi demis și trimis la o mănăstire ca simplu călugăr. Și acolo va avea un cîmp larg de desfășurare pentru metehnele sale", scrie jurnalistul pe blogul său.

Circulau destule zvonuri despre asemenea practici, și nu de azi de ieri, arată Stelian Tănase: Mediul este propice împerecherii între persoane de același sex, numai că de data asta este vorba de fapte certe. Odată cu telefoanele mobile si camerele video minuscule se pot înregistra pe ascuns tot felul de lucruri, altădată inaccesibile. Inclusiv partide de sex.

Episcopul de Huși a fost prins într-o ambuscadă. Acest tip de imagini pot fi folosite pentru șantaj, estorcări, presiuni. Cazul de față. Așa au și ajuns în mass-media ultimele scandaluri, cînd episcol homosexual a refuzat să plătească cîte 50.000 de euro unor preoti care dețineau proba !!! Nimeni nu crede că aceste cazuri sunt singulare. Numai că (în lipsă de probe concludente ) cazurile precedente au fost mușamalizate.

"Daniel se afla în față situației celei mai problematice de cînd este patriarhul Bisericii ortodoxe române. Credibilitatea sa și a BOR depind de reacția pe care o va avea la aceste fapte mizere, mai ales că morala și evlavia aici lipsesc. E doar mizerie umană și atît", scrie jurnalistul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?