Aplicația de alertă cutremur! Cu cât timp înainte vei ști că va fi un seism

 

Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat un program online care te anunță cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur, alerta apărând doar la cutremure de peste 4/ 4.5 grade pe scara Richter.Aplicația este încă în testare și poate fi accesată la adresa alerta.infp.ro

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25- 30 de secunde.

Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului - adică veţi şti cât de puternic este.

De asemenea, sfera va indica culoarea roşie - în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde.

Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul "Atenţie, cutremur", iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?