Următoarea ţintă a lui Dragnea & Tăriceanu: revizuirea sentinţelor definitive

 
Dragnea şi Tăriceanu au intrat în linia întâi
Dragnea şi Tăriceanu au intrat în linia întâi

Dragnea şi Tăriceanu, generalii asaltului asupra justiţiei din României, au intrat în linia întâi şi şi-au pus semnătura pe un proiect de lege care prevede explicit revizuirea sentinţelor definitive date în dosare de corupţie. Motivul? Hoţii au fost prinşi cu aparatură de la SRI. Nu e corect, spun cei doi iniţiatori ai proiectului, corupţii din clasa politică şi din administraţie au fost supuşi abuzului de a fi interceptaţi şi prinşi.Comisia juridică din Senat a dat luni aviz pozitiv pentru proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede declasificarea hotărârii CSAT numărul 17/2005 privind combaterea corupţiei, adică documentul care stă în spatele protocoalelor încheiate între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, inclusiv cu DNA.

Marți, proiectul a primit raport de admitere și în Comisiile pentru apărare şi pentru administraţie publică ale Senatului, cu un amendament depus de fostul președinte Traian Băsescu.

Potrivit unui articol al proiectului, în cauzele care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, cum e şi cazul interceptărilor, sunt supuse revizuirii, adică poate duce la o nouă judecată a dosarului.

"Persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim, de efectele produse de documentele prevăzute la articolul 1 au posibilitatea, în termen de trei ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să se adreseze instanţelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi repararea prejudiciului suferit", prevede modificarea adusă articolului 4, de unul dintre iniţiatorii proiectului, deputatul PSD, Mircea Drăghici.

Deputatul Drăghici a mai venit cu alt amendament, aprobat de colegii săi de coaliţie în şedinţa Comisiei juridice:

„Cauzele în care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, în perioada de existenţă a documentelor prevăzute la articolul 1 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi, sunt supuse revizuirii. Competenţa revine primei Instanţe care a soluţionat fondul cauzei", arată noul articol al iniţiativei, citat de Adevarul.

Proiectul lui Dragnea şi Tăriceanu trebuie să treacă de votul plenurilor atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor. Întrebarea nu este dacă va trece, ci când?

Băsescu cere desecretizarea planurilor de cooperare DNA-SRI

Traian Băsescu a atras atenția, marți, asupra unor aspecte pe care le consideră "dubioase". Băsescu, a declarat că hotărârea CSAT nr. 17/2005 nu trebuie desecretizată pentru că nu este secretă.

„Hotărârea nr. 17/2005 nu are niciun zero, deci nu este document secret. Eu am ieşit în conferinţă de presă şi am povestit-o după şedinţa CSAT din 2005. De aceea mi se pare dubios că nu se duc pe protocol ci pe hotărârea CSAT", a afirmat Traian Băsescu, la finalul şedinţei Comisiei pentru apărare a Senatului.

"Nu îmi este clar ce urmăreşte Dragnea şi Tăriceanu cu această lege, Tăriceanu putea să le povestească conţinutul hotărârii CSAT din 2005 pentru că el era vicepreşedinte al CSAT şi putea să le explice foarte bine acea hotărâre", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte al României a spus că pentru o bună informare a populaţiei ar trebui desecretizate planurilor de acţiune comune între SRI şi DNA, făcute în baza protocolului încheiat în 2009 între aceste instituţii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
17 Oct 06:22
Războiul neamţului cu rom ânii: „Sunteţi o ţară coruptă, totul este corupt aici” ''Eliminati coruptii si dati puterea inapoi cetatenilor ''
Răspunde
0 0
Vai de cei sarci cu duhul,că aceia vor mosteni pământul !
16 Oct 13:14
Dle de la ora 10 23 sovieticii au invățat pe Lulu,să foloseasca metodele lui Andropov ,care a insarcinat KGB să lupte cu corupția in URSS si asa a ajuns presedinte.Dv,ați rămas la nivel de metodă,ca nu ati dat sarcina DNA sa cerceteze coruptia de stat,ci s-a multumit la ce ii spuneau sri-istii.Or,ăștia ,stiti dv mai bine.Dati-mi un abuz ,prin care s-a păgubit statul,nu unul creat de Realittea Tv,ca hacienda prin Brazilia,ci unul din care bugetul a castigat.Altfel,va las,ca pierd timp cu lozincile dv politice ,si ale vulgare.
Răspunde
0 0
Gheorghe
16 Oct 19:59
7 Romania a pierdut toara economia, intreprinderile au ajuns pe mina unor analfabeti tupeisti, au fost devalizate sau taiate, oamenii au fost dati afara si apoi goniti din tara sa se piarda urma, productia a fost pierduta, impozite si taxe pierdute, familii saracite, dezastru social. Sumele obtinute apoi din gajarea la banci a ramasitelor intreprinderilor devalizate au fost exportate in paradisuri fiscale fara plata taxelor si impozitelor catre statul roman. Nu sa reinvestit nimic in tara, zero, doar in madagascar, costa rica, brasilua, ... Din hotiile astea statul a ramas cu pierderi imense, cu alocatii, ajutoare si pensii de platit pentru care nu a primit nimic. Statul a se imprumuta continuu tocmai sub conducerea celor care iau taiat sursele de finantate. Realitatea aceasta e vizibila pentru oricine, mai putin de comunistoizii analfabeti care inca maninca o ciorba cu 3 lei si incaseaza salarii si pensii imense doar pentru ca au acceptat sa se prostitueze moral (sau astea sint nivele lor morale). Daca europenii accepta sa dea bani contra adoptarii unor repere morale, orientalii nu au nici un scrupul sa iti ia ce nu esti capabil sa controlezi. Ei insisi au nevoie de bani si nu au nimic de “investit” in curtea unor puturosi care se vind pentru o macaroana si apoi se bat ca chiorii pentru ea.
0 0
johnneil
16 Oct 11:39
Altceva oare mai stiu astia doi? De doi ani aproape numai si numai de justitie se ocupa. Aceasta tara mai au si alte prioritati sau nu?
Răspunde
0 0
Jan
16 Oct 12:57
3 Asa cum isi doresc trolii rusofili, prioritatile sint dezpopularea, denationalizarea, saracirea tarilor din jur prin promovarea oportunistilor cu IQ 50 si folosirea bugetarilor ca hirtie igienica pentru oportunistii promovati. Rezultatele sint mai vizibile de cind guvernantii se intrec ca caute ''investitori'' acolo unde nu sint !!! Turbanistii nu dau bani degeaba !
0 0
Si eu ii plâng pe investitorii rămași cu banii si contractele,în schimbul colaborării cu cârtițele
16 Oct 09:47
Securitaea ,decând se știe,a lucrat cu ochiul și timpanul,modernizata de CIA ,ca banii mei ,ea s-a specializat in electonica ,pune microfoane,asulta convorbiri,lega vorba de vorba si tranmitea sentunta la ICCJ,via DNA.Daca numai asat vor sa fca sa revizuiasca sentintele,e puțin,trebuie ca ele sa fie revizuite prin condamnarea definitivă a călăilor Națiunii Române.Nici-o corupție nu a vizat fonduri de stat sau abuzul de decizii politice ,o depăsire a puterii unui functionar care l-a păgubit pe Ilie a lui Potrocea .Nu,corupția a fost unilaterala,au luat bani de la investitorii români,prejudiciind graav firme americane,franceze si chiar german.Si aste nici măcar cu probe,ci cu declarații de cârtițe,sprijinite de inregistrai de la SRI.Brva ,natiune,si unii t si laudă!
Răspunde
0 0
Jan
16 Oct 10:23
7 Domnule Ivan, trol rusofon, adevarul este ca tehnica vacarilor este mai buna, atit de buna incit o folosesc si muscalii. De ce va mai plingeti !? Nu aveti ce arata, pina si chilotii din coor sint made in china ! Apoi, draga trolule, de unde ''investitori'' daca in '90 erau toti la fel ? De unde bani daca niciunul nu a facut nici o afacere, nu a produs nici macar o scobitoare ? Coruptia a fost unilaterala, intradevar, unii au vindut, altii au cumparat ! Normal ! Ca doar asa se fac haciendele ! In federatie cum este ? Acolo unii au bani sa cumpere Chelsea la noi cumpara doar Turis ciorogirla ! Taxe zero !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?