Un vulcan din Extremul Orient a erupt violent. Imaginea zilei, de deasupra norilor

Kliucevskaia Sopka, cel mai înalt vulcan activ din Extremul Orient al Rusiei a erupt și o imagine spectaculoasă de deasupra norilor s-a viralizat pe Internet.Kliucevskaia Sopka a aruncat în atmosferă o coloană de cenușă și fum de 6 kilometri înălțime.

Kliucevskaia Sopka este un vulcan activ situat în regiunea penisulei Kamceatka, el fiind cel mai înalt vulcan din Eurasia, scrie Wikipedia.

Face parte din Cercul de Foc al Pacificului și din cei 12 vulcani ai grupei „Kliucevskaia”, fiind secundat de vulcanii Koriakski (3300 m) și Kronotski (3100 m). Vulcanul care un crater conic este înconjurat de ghețarii Emma și Schmidt.

Vulcanul erupe în medie la fiecare cinci ani, uneori seria de erupții fiind anuală. La o distanță de 25 km de craterul principal se află un crater secundar care este de asemenea activ, având o deschidere între 60 și 200 m.

Vulcanul este înconjurat de grohotiș întrerupt pe alocuri de câmpuri de gheață.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?