Un agent FBI a explicat de ce înfășoară cheile de la mașină în folie de aluminiu. Veți face la fel!

 

Cei mai buni experți în securitate cibernetică niciodată nu vor lăsa cheile de la mașină pe un cuier lângă ușă sau pe masa din bucătărie. Care e cea mai bună strategie de prevenție a furtului? Păstrați cheia într-o cutie metalică de conserve pe timp de noapte și în folie de aluminiu în timpul zilei.“Deși asta nu e o soluție ideală, în schimb e cea mai ieftină și poartă denumirea de cușca Faraday. În acest fel se blochează câmpul electromagnetic” – relatează Holly Hubert, expert în securitate cibernetică în cadrul FBI din Buffalo, SUA, care s-a pensionat în 2017.

“Pericolul cibernetic este atât de dinamic și în continuă perfecționare, încât consumatorilor le e foarte dificil să fie cu un pas înainte.”

Copierea codului cheii mijlocului de transport este cea mai simplă metodă de a pune mâna pe ele. Infractorii pot face asta aflându-se chiar în afara locuinței dvs.

Compania Cybersecurity, inclusiv echipa GuardKnox, cooperează cu Detroit Three și producătorii de automobile din întreaga lume pentru a crea o măsură de protecție care să îi pună în gardă pe hackerii care fură mașini.

Fiind astăzi director general la GlobalSecurityIQ, Hubert le propune oamenilor să cheltuie câțiva dolari pentru a cumpăra așa-numita poșetă Faraday care protejează semnalul. Ea arată ca o husă obișnuită pentru breloc, doar că e făcută din folie de aluminiu în loc de plastic.

Această husă foarte ieftină, denumită în cinstea savantului care a înțeles cum poate fi blocat câmpul electromagnetic, poate preveni furtul automobilului dvs.

Moshe Shlisel, directorul general al GuardKnox Cyber Technologies, arată felul în care el își ascunde brelocul.

Nu demult el a vizitat orașul Detroit pentru a se întâlni cu producătorii de automobile. El deja colaborează cu Daimler (Mercedes-Benz) și Volkswagen Group (Porsche, Audi și Volkswagen) pentru a proteja mașinile împotriva hackerilor.

Experții afirmă că oamenii care păstrează cheile în “cuștile” Faraday nu sunt deloc paranoici.

“În timp ce inginerii din industria automotive încearcă să creeze noi sisteme de securitate, calitate, omologare și siguranță, infractorii la fel nu pierd timpul în zadar” – afirmă Faye Francy, directorului Centrului de informație și analiză automobilistică, specializat în strategii de securitate cibernetică.

“Producătorii auto încep să realizeze funcțiile de securitate la etapa de proiectare și producție. Asta ar trebui să includă și husele de protecție” – spune Francy.

Dar dvs. credeți că husa din folie de aluminiu vă poate salva automobilul?

sursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gigi Crucitu
05 Jan 20:42
Intrati pe aliexpress si veti gasi asa numite telecomenzi de masina universale care pot copia codul aproape al oricarei telecomenzi. Problema e ca pot fi folosite pentru a descuia masina nu poate copia si codul de pe chip-ul pentru pornire. Dar te poti trezi cu masina golita
Răspunde
0 0
Milica
06 Jan 10:56
4 Alea sunt telecomenzi care emit in infrarosu. Se transmit trenuri de imulsuri care pot fi copiate fara problema, Dar ca sa poti copia fara erori, trebuie sa tii telecomenzile la cativa cm una de alta.
Telecomenzile de masina emit in unde radio, semnal RF modulat. Este imposibil sa copiezi asa ceva. Se poate extrage semnalul util daca cunosti tipul de modulatie. Dar modulatiile astea sunt tot mai complexe. Se pot folosi parametri nestandardizati, care se modifica dinamic si coduri de criptare generate pseudoaleator (ca la accesul in Internet banking).
In orice caz, povestea cu "cusca lui Faraday" e o aberatie. Cheile nu dispun de receptor, astfel incat sa poata fi accesate de hackeri. Toata aiureala asta e un pretext ca sa se vanda un produs inutil.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?