Tudorel Toader dă vina pe Parlament pentru "grațierea mascată"

 
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Tudorel Toader Tudorel Toader scrie pe Facebook

Tudorel Toader se spală pe mâini de cea mai nocivă măsură luată în timpul mandatului său, mai gravă decât decapitarea DNA și tentativa de eliminare a procurorului general.  Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în recursului compensatoriu. Mare parte dintre aceștia s-au întors după gratii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vine din nou cu "simple precizări" pe Facebook, de data asta în cazul recursului compensatoriu.

În condițiile în care numărul infractorilor recidiviști e în creștere și cazurile de recidivă șochează opinia publică, Toader da vina pentru recursul compensatoriu pe "guvernarea anterioară" și pe Parlament.

În postarea de pe Facebook, Tudorel Toader spune că proiectul a ajuns la Senat înainte să fie ministru, iar Parlamentul este cel care a dublat numărul zilelor compensate de care beneficiază deținuții.

După un mesaj lung, în șase puncte, la care a făcut completări prin alte două postări, Toader scrie:

"Concluzionând:
Proiectul de lege a fost inițiat sub guvernarea anterioară.
CSM a considerat faptul că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiționată.
Parlamentul și-a însușit propunerea venită de la CSM, iar cele trei zile au fost înlocuite cu șase zile considerate ca fiind executate la fiecare 30 de zile de executare a pedepsei în condiții necorespunzătoare.
Legea a fost adoptată la data de 14 iulie 2017, a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 18 iulie 2017 și a intrat în vigoare la data de 21 iulie 2017.
Studiul de impact se face în procedura de legiferare și nu în faza de aplicare a legii!", a explicat Tudorel Toader.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
14 Jan 15:44
JOS CRIMINALILOR ILIESCIENI TRADATORI JEFUITORI DIN ROMANIA...JOS CU VOI SI PEDEPSITI ASPRU...
Răspunde
0 0
Stan
14 Jan 15:40
JOS CU TOT GUNOIUL ROMANIEI DIN POLITICA ILIESCIANA CRIMINALA TRADATOARE DISTRUGATOARE A ROMANIEI SI ROMANILOR!!!
Răspunde
0 0
Cote
02 Dec 18:31
Aceleasi explicatii pligofrene ale calailor ... guvernarea anterioara ... adica tot ei ! Si daca nu merge mai arunca pastilele - nato, ue, fmi, be sint vinovati si justitia, sri, politia, dna, diicot, sint stalinisti .., dupa cum le convine porcarilor deghizati in oameni de stat ..,
Răspunde
0 0
Pogar
02 Dec 19:02
7 Tudorel slugarel este un gunoi nenorocit,o carpa abjecta!
istoria te va consfinti exact cum meriti puroi uman,marioneta jegoasa!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?