Traian Băsescu se dezlănțuie: "Stop joc! S-a mers prea departe! Vai de capul vostru"

 

Traian Băsescu se deezlănțuie pe pagina sa de Facebook cu privire la scandalul momentului, legat de refuzul președintelui României de a nu accepata propunerea de șef al Armatei făcută de ministrul Apărării și prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă. "Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule. Stop joc! S-a mers prea departe! Armata nu este nici camp de luptă politică şi nici loc de destrăbălare electorală. În mod egal, preşedintele Iohannis , ministrul Apărării şi premierul , au dus lupta politică şi ambiţiile personale prea departe, jucându-se cu nominalizarea Şefului Statului Major al Armatei.
Aici nu există scuza că preşedintele nu a fost consultat înainte de a i se transmite propunerea de numire a noului Sef al Statului Major. Dacă a văzut că acest lucru nu se întâmplă, ştiind că la 31.12.2018 madndatul actualului Sef al Statului Major expiră, preşedintele, în calitate de Comandant al Armatei, trebuia să cheme premierul şi ministrul apărării la consultări în baza art. 86 din Constituţia României care spune, citez, “Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la problem urgent şi de importanţă deosebită”. Era o soluţie de a desemna noul Şef al Statului major fără a târâ armata în jocuri politice minore şi fără a umiligenerali respectaţi. Din păcate şi unii şi alţii au preferat să-şi facă jocul în interes electoral personal pe seama nominalizării Şefului Statului Major al Apărării, umilind pur şi simplu armata. 
Propunerea făcută de ministrul apărării şi avizată de premier a fost pentru nominalizarea unu general care este reprezentant al Armatei Române la NATO. Să ne imaginăm cum va fi privit de acum înainte la NATO, acest general care nu se bucură de încrederea Preşedintelui României? Prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Apărării s-a făcut fără propunerea ministrului apărării şi avizul premierului şi fără a fi o situaţie excepţională care să reclame acest lucru. Să ne imaginăm cum priveşte Armata o prelungire a mandatului Şefului Statului Major, pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al legalităţii. Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule.
PS - Mă întreb cine va sesiza CCR legat de numirea Sefului Statului Major. Este tot ce mai lipseşte în efortul de discreditare a instituţiilor statului. Hai cu o decizie a CCR pentru nominalizare şi numire ca să fim de râsul lumii", a scris fostul președinte al României pe pagina sa de socializare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vai,dar e sesizarea a doua grave infractiuni !
31 Dec 10:00
Vai ,domnule Presedinte,dar ce scrieti dv este o sesizare publică pentru ca dl actual presedine a săvârsit infractiunea de uzurpare de funcție si abuz de putere,care cumulate, duce la 15 anisori,cât nu putea lua dl Dragnea ca stia de femeiele ăle ca lucrează la partid.Sunt două feluri de infractiuni,unele cu actiune la cererea persoanei vătămate ,altele se cercetează,obligatoriu,din oficiu.Noroc de faptul ca parchetul nu citeste sriituri dealdestea,ca azi presedintele ar fi pus sub urmărire penală.Si daca un presedinte face ce vrea,un procuror nu are acest drept !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?