Tăriceanu, despre rezoluţia din PE privind situaţia din România: Protocoalele au fost scoase

 
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că votul pe rezoluţia privind situaţia din România de săptămâna viitoare, din Parlamentul European, este un gest mai degrabă formal, textul fiind negociat între grupurile politice."Primul-ministru, din punctul meu de vedere, s-a prezentat foarte bine în Parlamentul European. Lucrurile sunt acum însă pe un făgăş pe care premierul nu poate să facă mare lucru. De ce? Pentru că deja am primit copia proiectului de rezoluţie, care a fost negociat între liderii de grupuri. Deci noi vom asista săptămâna viitoare la derularea unui moment mai degrabă formal. Lucrurile sunt practic aşezate pe o anumită direcţie având în vedere că textul a fost negociat între grupurile politice este de aşteptat ca o majoritate din Parlament să voteze în favoarea adoptării acelei rezoluţii. Numai că, pentru a lămuri lumea, acea rezoluţie nu este o rezoluţie care penalizează România. Nu, acolo sunt exprimate anumite puncte de vedere", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele ALDE atrage atenţia asupra menţiunilor privind protocoalele secrete şi efectele lor, care au dispărut din rezoluţie.


"Pot să vă spun că, văzând textul, este foarte interesant că unul din punctele din această rezoluţie se referea în forma iniţială, de săptămâna trecută, la existenţa protocoalelor şi punea sub semnul întrebării legalitatea protocoalelor dintre serviciile de informaţii şi instituţii din justiţie. Ce s-a întâmplat între timp, în ultimele două zile? Acea referire a dispărut. Nu ştiu cine a intervenit, nu ştiu. A intervenit cineva din România ca să fie scoasă? Pe cine deranja acel lucru, care a fost sesizat de liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, şi care în nenumărate rânduri a vorbit cu îngrijorare despre acest fenomen, care sigur că este fenomenul principal care afectează independent justiţiei din România", a mai spus Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?