Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unul dintre cei mai căutaţi presupuşi criminali de război nazişti nu va fi judecat din cauza stării de sănătate

Friday, 01 May 2009, 11:37 Sursă: Central European News

Un nou raport medical a fost cerut de instanţă, după ce Asner a declarat pentru tabloidul britanic The Sun că este pregătit să apară în faţa tribunalului.


Ziariştii britanici au vorbit cu Asner, al patrulea cel mai căutat nazist din lume, în timpul campionatului european de fotbal, unde Asner a participat ca spectator obişnuit la meciurile de fotbal din oraşul său de adopţie Klagenfurt, Austria.

Asner ar trebui judecat în Croaţia sub acuzaţia de crime de război.


O nouă decizie a tribunalului din Klagenfurt a stabilit însă că mult-căutatul suspect de crime de război nu poate suporta un proces.

Norbert Jenny, purtătorul de cuvânt al tribunalului din Klagenfurt, a spus că a fost solicitată şi opinia unui specialist german.


"Dr Norbert Nedopil, şeful departamentului de psihiatrie din cadrul Institutului de medicină legală din Munchen, nu a contrazis raportul medicilor care l-au examinat pe Asner în trecut". Autorităţile austrice au afirmat că Asner suferă de demenţă.

Austria a fost criticată că îl protejează pe Asner, pentru care Croaţia a solicitat aducerea în faţa tribunalului pentru atrocităţi comise împotriva sârbilor, evreilor şi ţiganilor din zonă, în timpul celui de-al doilea război mondial, Asner fiind ofiţer de poliţie de rang înalt.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri