Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un japonez a decedat după ce a fost plimbat între 14 spitale

Thursday, 05 February 2009, 11:13 Sursă: Realitatea TV

Un japonez rănit într-un accident rutier a murit după ce a fost plimbat cu ambulanţa pe la 14 spitale. Bărbatul în vârstă de 69 de ani circula cu bicicleta când un motociclist a intrat în plin în el, în oraşul Itami din vestul Japoniei.

Victima avea răni la cap şi la spate. Şi iniţial avea semnele vitale stabile. El a fost plimbat cu ambulanţa timp de mai multe ore între spitalele care nu au vrut să-i acorde ajutor motivând ba că nu au specialişti, ba că nu au echipament sau paturi libere. Starea sa s-a deteriorat treptat şi într-un final a murit din cauza hemoragiei interne.

Motociclistul implicat în accident, şi el rănit, a fost spitalizat abia după o oră, pentru că două spitale nu au vrut să-i acorde primul ajutor. Acesta este doar unul dintre cazurile de pacienţi cărora le-a fost refuzat tratamentul în Japonia. Incidentele repetate au atras critci dure asupra sistemului medical nipon şi un semnal de alarmă privind numărul insuficient de medici.

Cel mai mediatizat caz este cel al unei femei de 70 de ani cu probleme respiratorii care a nu a fost primită în regim de urgenţă la 49 de spitale din Tokyo. Statisticiele guvernului arată că 14 mii de pacienţi japonezi care necesitau tratament de urgenţă au fost respinşi, în medie de 3 spitale până să primească primul ajutor. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri