Topul experimentelor ştiinţifice fără sens

Friday, 25 September 2009, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Reducerea drastică a bugetelor de cercetare la nivel european va însemna bani mai puţini pentru studii "lipsite de relevanţă". Cele mai neaşteptate, mai nebune şi cele mai ciudate idei ştiinţifice nu îşi vor mai găsi locul în laboratoare. Iată o listă a celor mai nebune exemple, recompensate de-a lungul timpului cu premii Ig Nobel.

Decizia guvernelor europene de a micşora bugetul de cercetare i-a înfuriat pe academicieni, care susţin că cercetările speculative făcute din pură curiozitate au condus la rezultate măreţe de-a lungul istoriei ştiinţifice: de la penicilină, până la teoria relativităţii sau cea a evoluţiei. Telegraph.co.uk a realizat un top al exemplelor de experimente care nu vor mai avea parte de acum înainte de înţelegere politică.

Masajul rectal făcut cu degetul ne scapă de sughiţ. Dacă până de curând se spunea că un pahar de apă rezolvă această problemă, cercetătorii au descoperit în 2006 că un simplu deget băgat în fund poate face minuni.

Pinguinul poate să-şi propuleseze fecalele până la 40 de centimetri. Concluzia trasă de cercetători în 2005 după o expediţie arctică sună cam aşa: "Nu ştim dacă păsările aleg singure direcţia în care dau drumul fecalelor sau dacă asta depinde de direcţia din care vântul bate la un moment dat. Aceste răspunsuri ar putea fi găsite doar după o altă expediţie în Antarctica".

Rata de sinucideri este direct legată de cantitatea de muzică contry de la radio. Dacă nu ştiaţi de ce acest gen muzical nu vă place în mod deosebit, iată un posibil răspuns.

Puricii de câine sar mai sus decât cei de pisică. Această concluzie ne poate ajuta să decidem dacă vrem un câine sau o pisică pe lângă casă.

Dansatoarele la bară primesc bani mai mulţi. Cercetătorii au calculat că dansatoarele de strip-tease aflate la ovulaţie câştigă, în medie, 70 de dolari pe seară, pe când cele aflate la menstruaţie primesc în medie doar 35 de dolari.

Se poate extrage aromă de vanilie din balegă de vacă. Asta în caz că cineva doreşte acest lucru.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri