Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se apropie Kinofest, primul festival internaţional de film digital din România

Tuesday, 13 October 2009, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

Cea de-a treia ediţie a Kinofest, primul (şi singurul) festival internaţional de film digital din România, are loc între 22  şi 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa. Festivalul, realizat cu susţinerea IQads, va reuni cele mai premiate scurtmetraje digitale, cu scopul promovării şi popularizării filmului digital şi a noilor viziuni în media, tehnologie şi arte vizuale.

„Digitalul reprezintă noua tendinţă în arta cinematografică. Suportul, practic nelimitat, oferă regizorilor libertatea de a trage oricâte duble e necesar. Cu alte cuvinte, «pe digital, filmezi până iese perfect!» La Kinofest ne străduim să aducem deopotrivă scurtmetrajele digitale premiate în competiţii internaţionale şi producţiile noi, înscrise pentru prima dată într-un festival, dar cu potenţial de a le egala şi chiar depăşi pe cele deja recunoscute”, declară Valentin Partenie, directorul festivalului.

Fiecare zi de festival va găzdui o competiţie de scurtmetraje din genurile: animaţie, ficţiune şi micromovie.

În plus, în prima zi de festival, Kinofest va găzdui competiţia paralelă de scurtmetraje AVON Movie for Life. Parte a campaniei AVON pentru prevenirea cancerului la sân, competiţia provoacă realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care să ilustreze cât mai bine mesajul „Află că eşti bine!”. Filmele mai pot fi înscrise în competiţie până pe 20 octombrie, prin intermediul Transfer.ro şi prin poştă. Scurtmetrajele vor putea fi apoi vizionate în premieră în prima zi a Kinofest, intitulată Movie for Life, fiind votate live la festival de juriul oficial al competiţiei şi de către publicul Kinofest iar apoi, online, de către publicul larg.

Mai mult decât atât, pe lângă competiţii, programul va include şi proiecţii speciale de film cu producţii din avangarda internaţională, multe fiind difuzate în premieră pentru România şi concerte, care includ combinaţii inedite de performance live, instrumente  muzicale digitale şi visuals sincronizate cu muzica.

Persoanele care doresc să participe la Kinofest îşi pot achiziţiona biletele sau abonamente de pe TicketPoint.ro; din magazinele Diverta selecţionate sau de la casieriile The Light Cinema.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri