Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Satelitul japonez Kaguya a detectat minereuri de uraniu pe Lună

Friday, 03 July 2009, 08:58 Sursă: foxnews.com

Prezenţa uraniului pe Lună sugerează că în viitor s-ar putea construi centrale nucleare pe Lună sau chiar un satelit, care ar putea fi folosit în minerit, pentru necesarul de uraniu de pe Pământ.

Satelitul japonez Kaguya, care a fost lansat în 2007, a detectat prezenţa uraniului folosindu-se de un spectrometru de raze gamma. Oamenii de ştiinţă folosesc instrumentul pentru a crea hărţi ale compoziţiei suprafaţei lunare, arătând prezenţa mai multor elemente: thoriu, oxigen, magneziu, siliciu, calciu, titan şi fier.

“Am primit rezultate care arătau prezenţa uraniul, element care nu a mai fost descoperit până acum pe Lună”, a declarat Robert Reedy, cercetător principal la Institutul de Ştiinţă Planetară din Tucson şi membru al echipei Kaguya. “Primim mereu mai multe elemente şi confirmăm rezultatele pe hărţile vechi”.

Descoperirea ar putea influenţa decisiv locaţia viitoarelor colonii lunare, mai ales pentru că orice colonie are, în primul rând, nevoie de energie. Rezervele de uraniu pe Pământ sunt puţine, iar exploatarea minieră pe Lună ar putea satisface nevoile întregii lumi.

Kaguya, intitular oficial SELENE (Seleonological and Engineerintg Explore), s-a prăbuşit, controlat, pe Lună, la sfârşitul misiunii sale, în data de 10 iunie 2009.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri