România a convenit cu Ucraina termenii pentru tranzitarea de gaz ucrainean către Bulgaria

Saturday, 10 January 2009, 18:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
România a fost de acord să tranziteze gazul din rezervele ucrainene spre Bulgaria, a anunţat vicepreşedintele Naftogaz, Volodimir Trikolici, citat de publicaţia Kyiv Post în ediţia electronică.

"Am convenit cu partea română asupra termenilor de tranzit, deci cred că problema se va rezolva în două sau trei ore", a declarat vicepreşedintele Naftogaz, Volodimir Trikolici, într-o conferinţă de presă care a avut loc sâmbătă după-amiază. 

Potrivit lui Trikolici, problemele care mai rămâneau de rezolvat erau legate de compatibilitatea tehnică a reţelelor de transport ale celor trei ţări.

Ucraina a anunţat sâmbătă că va furniza zilnic gaz din rezervele proprii Bulgariei şi Republicii Moldova, două dintre ţările cele mai afectate de oprirea livrării de gaz rusesc.

Naftogaz a început să furnizeze gaz Republicii Moldova încă de sâmbătă dimineaţă şi va livra acestei ţări 1,5 milioane de metri cu cubi de gaz pe zi.

În replică la anunţul ucrainean, Gazprom a apreciat că Ucraina compensează astfel gazul furat la începutul lunii ianuarie. "Gazprom salută intenţia părţii ucrainene de a începe livrarea către Republica Moldova şi Bulgaria. Aceste livrări sunt o compensaţie pentru gazul rusesc pompat ilegat de Ucraina între 1 şi 7 ianuarie 2009", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri