Proiecţia specială pentru copii şi două horror-uri-cult au încheiat Fest'Asia 2009

Saturday, 27 June 2009, 14:10 Sursă: REALITATEA.NET

La Cinema Scala au fost proiectate, astfel, cele mai bune nouă filme scurte de animaţie pentru copii realizate în perioada 2004-2008 la prestigioasa şcoală de film din Coreea de Sud.

Ziua a zecea a festivalului de film asiatic de la Bucureşti a continuat cu alte câteva programe pe care cinefilii din Capitală nu trebuiau să le rateze: de la ora 17.00, cel mai intens program de scurt metraje de la ediţia a patra,  Short'Asia 3, selecţia de şapte filme din Coreea de Sud şi Tailanda printre care se numără şi The Perfect Red Snapper Fish (r. Bae Yong-keun, Coreea de Sud, 2005), una dintre peliculele care au inspirat conceptul vizual al festivalului din acest an.

"Alone / Faet," horror-ul cult regizat de Parkpoom Wongpoom şi Banjong Pisanthanakun (cunoscuţi pentru Shutter, cel mai premiat horror asiatic al tuturor timpurilor), programat de la ora 19.30 în cadrul secţiunii Focus Tailanda, a fost highlight-ul ultimei seri de Fest'Asia, în care publicul festivalului a putut urmări pentru ultima dată prestaţia remarcabilă a debutantei Marsha Wattanapanich, într-un dublu rol de zile mari. Premiat la toate importantele festivaluri de gen de la Los Angeles, Toronto, Hong Kong sau Siges, filmul spune povestea plină de senzaţii tari a gemenelor Pim şi Ploy.

Dacă festivalul a fost deschis de prima parte a trilogiei "The Eye", Fest'Asia s-a încheiat, la ora 22.00, cu proiecţia cu cel mai recent dintre lung metrajele din cunoscuta serie horror, "The Eye: Infinity / Gin Gwai 10" (r. Danny şi Oxide Pang, Tailanda-SUA, 2005). Chongkwai îşi întâmpină prietenii veniţi de la Hong Kong, pe Ted şi pe verişoara lui, May, pe Kofei şi pe iubita lui, April. Aflaţi într-un tur de vizitare, tinerii văd un accident pe drum şi, întorşi acasă, se pun pe spus poveşti cu fantome. Chongkwai le arată o carte veche care explică în zece metode cum poţi vedea spiritele din jur, iar cei cinci urmează explicaţiile din carte. După ce Kofei dispare, April porneşte în căutarea lui, în timp ce Ted şi May pleacă în grabă către Hong Kong, având de înfruntat pe drum voinţa potrivnică a cumplitelor duhuri.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri