Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

Tuesday, 22 December 2009, 13:29 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea a fost acuzată de comisia parlamentară de anchetă de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese. Comisia parlamentară a verificat activitatea Elenei Udrea, în calitate de ministru al Turismului, şi a cerut începerea urmăririi penale pe numele său.

\"Exista deja decizia procuraturii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a dat NUP pentru toate acuzaţiile propuse. Nouă ne-a aratat-o doamna Udrea de curând. Când am avut analiza noilor miniştri şi votul în Colegiul Director ne-a aratat decizia procurolui. A venit doamna Udrea cu hârtia asta\", a spus Mircea Toader, liderul de grup al PD-L din Camera Deputaţilor la Realitatea FM.

Mai târziu, la audierea de la comisii, decizia procurorilor a fost confirmată de însăşi Elena Udrea. \"S-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de subsemnata pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, pentru instigare la infracţiunea de instigare abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, deturnare de fonduri, pentru conflict de interese, pentru prezentare de date inexacte Parlamentului şi refuzul justificat de la prezenta Parlamentului informaţii şi documente\", a spus Elena Udrea în faţa Comisiilor de specialitate din Parlament ca răspuns la întrebarea Aurei Vasile care vroia să ştie la care din plângerile penale face referire decizia procurorilor.

Udrea a anunţat, de asemenea, că s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de angajaţii ministerului Turismului, secretarii de stat şi secretarul general ai MT.

Comisia de anchetă a activităţii şi cheltuielilor Ministerului Turismului a solicitat Camerei Deputaţilor să facă demersurile pentru începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea, a declarat în septembrie Ludovic Orban, preşedintele Comisiei. Faptele pentru care comisia a solicitat începerea urmăriri penale sunt:  abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese, a mai precizat Orban. Raportul urma să fie trimis Comisiei Juridice, pentru a întocmi un raport cu privire la cererea de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.

În octombrie, Camera Deputaţilor a votat  cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă şi patru abţineri raportul Comisiei Udrea.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri