Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Problema numirii premierului este dezbătută în toate ziarele

Monday, 19 October 2009, 04:30 Sursă: Realitatea TV

Varianta cu Monica Macovei a fost o petardă, descrie Gardianul felul în care PD-L s-a prezentat la consultările cu preşedintele Traian Băsescu. Candidatul secret la funcţia de prim-ministru este inexistent, spun sursele din PD-L pe care le citează jurnaliştii de la Gardianul. Varianta cu Monica Macovei în fruntea executivului a fost discutată în forurile de conducere ale partidului însă nu s-a materializat la întâlnirea pedeliştilor cu Traian Băsescu.

Într-un alt unghi de abordare, Gândul şi Ziua vorbesc despre primele semne de ruptură din alianţa PNL-PSD care îi are ca protagonişti pe Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Amândoi revendică paternitatea premierului nenominalizat Klaus Johannis şi se acuză reciproc că îl folosesc pe primarul Sibiului pentru câştigarea capitalului electoral.

Evenimentul Zilei scrie că în timp ce Lucian Croitoru, premierul propus de preşedinte bate la uşile opoziţiei, Klaus Johannis a fost invitat să-şi prezinte componenţa guvernului pe care ar dori să-l conducă.

Într-o notă mult mai pragmatică, Ziarul Financiar scrie că în timp ce politicienii se bat pentru putere, statul are nevoie de 3,5 miliarde de euro. În cazul în care aceşti bani nu vin de la FMI statul s-ar putea împrumuta de pe piaţa internă însă cu riscul ca sectorul privat să fie puternic afectat.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri