Ultimele Stiri· 2 min citire

Pinguinii trebuie să înoate aproape 500 de kilometri pentru a găsi hrană

Pinguinii trebuie să înoate aproape 500 de kilometri pentru a găsi hrană

Pinguinii trebuie să înoate aproape 500 de kilometri pentru a găsi hrană

Publicat13 feb. 2009, 12:06
Actualizat13 feb. 2009, 12:38

Pinguinii încep să înoate din ce în ce mai mult pentru a-și găsi hrană, avertizează cercetătorii.

Pescuitul excesiv și poluarea îi fac pe pinguinii Magellan din sudul Americii să înoate cu 40 de kilometri mai mult decât până acum zecea ani pentru a găsi mâncare.


"Distanța nu pare atât de mare însă ei mai trebuie să înoate alți 40 de kilometri înapoi, și ei înoată cei 80 de kilometri extra în timp ce partenerii lor stau pe cuiburi și mor de foame", a declarat cercetătorul Dee Boersma, de la Universitatea din Washington.

Pinguinii înoată acum până la 500 de kilometri în căutarea peștelui, o distanță care își pune amprenta asupra sănătății lor, scăzând din șansele de conservare a speciei.

Drept urmare, păsările tinere se mută în colonii aflate mai aproape de mâncare, pentru a descoperi în curând că aceste locuri s-au îndepărtat, din nou, de sursa de hrană.

Pinguinii mai mici, din zonele un pic mai calde, trebuie să se bată cu elementele naturii, cu ploi și inundații, punând în pericol ouăle și puii.

"Cuiburile lor se transformă în piscine", a declarat Boersma.

Supraviețuirea pinguinilor Magellan este amenințată de schimbările curenților oceanici care îi forțează să înoate mai departe în căutarea hranei.

Numărul de pinguini din rezervația de la Punto Tombo din Argentina a scăzut cu peste 20% în ultimii 22 de ani, potrivit American Association for the Advancement of Science.

Pinguinii Magellan nu sunt singurii pe cale de dispariție, în această situație fiind 12 dintre cele 17 specii de pinguin.

Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News

Mai multe știri din Ultimele Stiri