Piesa "Music Hall" cu Fanny Ardant va fi prezentată la Teatrul Odeon la sfârşitul lunii septembrie

Wednesday, 16 September 2009, 13:08 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Din distribuţia piesei produsă de Théâtre des Bouffes du Nord din Paris, care a avut premiera în ianuarie 2009, mai fac parte actorii Eric Guerin şi Francis Leplay. Spectacolul, în limba franceză, va fi supratitrat în limba română.

Regizorul piesei, Lambert Wilson, povesteşte că a căutat mult timp o piesă care să se potrivească actriţei franceze, până când a găsit "Music Hall". Rolul La Fille din această piesă i s-a părut lui Fanny Ardant că era scris special pentru ea, încă de la prima lectură.

"Există în piesă noţiunea de ritual, ritualul actriţei, al acestui act straniu, absurd, copilăresc de a se pune în lumină în faţa obscurităţii. Fanny Ardant este un lux periculos, dar dă dovadă de mare curaj asumându-şi rolul acestei dansatoare care conduce un spectacol îndoielnic de revistă, într-un turneu amărât, cărând după ea un tranzistor prăpădit în loc de bandă sonoră", consideră regizorul piesei Lambert Wilson.

Fanny Ardant, în vârstă de 60 de ani, cu roluri în "Paris, je t'aime", "Callas Forever" şi "8 femmes", a realizat în urmă cu puţin timp primul său film, "Cenuşă şi sânge", care a fost turnat în România. A lucrat cu cei mai mari cineaşti, însă nu a abandonat teatrul, interpretând pe scenă personaje precum Duras în "La maladie de la mort"sau Henri James în "La bête dans la jungle".

Coproducţia româno-franceză "Cenuşă şi sânge", care marchează debutul regizoral al actriţei Fanny Ardant, îi are în distribuţie şi pe actorii români Olga Tudorache, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, alături de Tudor Aaron Istodor, fiul Maiei Morgenstern. Pelicula prezintă povestea unei femei care, după asasinarea soţului său, este nevoită să-şi crească singură cei trei copii. Ea se hotărăşte, astfel, să revină în ţara natală, cu ocazia unei nunţi în familie, însă apariţia sa reaprinde un conflict mai vechi între două clanuri rivale. Pelicula va fi lansată în cinematografele din România pe 25 septembrie".

Lambert Wilson a avut o carieră de actor internaţional şi este cunoscut pentru rolurile din "Babylon A.D." (2008), "Catwoman" (2004), "The Matrix Revolutions" (2003) şi "The Matrix Reloaded" (2003). Cu "Music-Hall" semnează pentru a patra oară regia unei piese de teatru.

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri