Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste opt miliarde de lei de la buget se duc pentru pensiile speciale, anual

Thursday, 27 August 2009, 11:14 Sursă: Realitatea TV

200.000 de pensionari primesc lunar din bugetul de stat sume impresionante. Foştii magistraţi, parlamentari, diplomaţi, poliţişti, militari, sau foştii angajaţi din serviciile speciale ridică lunar între 500 şi 7.500 de euro.

Pensia maximă specială ajunge la aproape 33.000 de lei pe lună şi este încasată de foştii magistraţi. Pensii similare primesc şi foştii angajaţi din domeniul aviaţiei: aproape 32.000 de lei. Nici foştii diplomaţi, poliţişti şi funcţionari publici din Parlament nu stau rău. Aceştia obţin peste 7.800 de lei.

O altă categorie de privilegiaţi o reprezintă foştii funcţionari din instanţe. Aceştia ridică aproximativ 7.300 de lei pe lună. Tot în categoria pensionarilor de lux intră şi foştii parlamentari, care obţin aproape 5.800 de lei. Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, legile după care sunt calculate pensiile speciale au fost emise sub guvernarea lui Adrian Năstase şi au fost completate prin ordonanţe de urgenţă de Guvernul liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri