Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pe malurile Mureşului sunt aruncate la întâmplare tone de gunoaie

Friday, 23 October 2009, 03:21 Sursă: Realitatea TV

Munţi de gunoaie fac umbră pământului pe malurile apelor în judeţul Mureş. Gunoi cât vezi cu ochii. Tone de peturi, hârtii şi materiale textile. Majoritatea aduse de apa Mureşului din amonte de Topliţa. Autorităţile locale fac ce pot, dar spun că totul este în zadar.

"Din nefericire unii nu înţeleg că trebuie să îşi păstreze curăţenia. Singurul factor care stă la baza acestor deşeuri, a acestor mormane de gunoi e comoditatea cetăţenilor sau inconştienţa lor", a declarat Gheorghe Mogilă, primar comuna Răstoliţa.

"Cauza acestor deşeuri este evident populaţia. Noi avem în curs de desfăşurare controale tamatice privitoare la verificarea modului de salubrizare atât al cursurilor de ape cât şi al celor de comunicaţii", a precizat Octavian Moldovan, director coordonator Garda de Mediu Mureş.

Aruncat la întâmplare, un PET se biodegradează în 600-800 de ani. În prezent, doar 5% din buteliile de plastic se colectează separat în vederea reciclării, restul zac rătăcite sau în grămezi pe malurile apelor.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri