Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul Piraţilor din Suedia şi Partidul pentru Animale din Olanda luptă pentru PE

Wednesday, 03 June 2009, 21:38 Sursă: Realitatea TV

Sondajele de opinie arată că partidul piraţilor are şanse să intre în Parlamentul European fiind cotat cu 5,1 la sută din preferinţele suedezilor. Formaţiunea, înfiinţată în 2006, promite abolirea legii copyright-ului şi că internetul va fi mai puţin supravegheat de autorităţi.

"Vedem o creştere a numărului de legi represive, care încalcă libertăţile noastre civile după placul lor - libertatea de exprimare, de opinie, de a comunica. Lupta pentru o societate deschisă începe chiar aici, chiar acum, iar oamenii încep să conştientizeze lucrul acesta.", a declarat Rick Falkvinge, lider Partidul Piraţilor.

Însemnul "politicienilor piraţi'' a împânzit oraşele din Suedia.

Şanse să câştige peste 5 procente la europarlamentarele din Olanda crede că are şi Partidul pentru drepturile Animalelor. Recent, susţinătorii partidului politic, care are şi doi miniştri în guvernul olandez au protestat înfingând şase mii de cruci în nisip, în semn de protest faţă de vânarea mistreţilor.

"Oamenii s-au săturat de modul în care Uniunea Europeană tratează animalele. Oamenii s-au săturat ca Uniunea Europeană să distrugă resursele naturale din lume cu politica ei agricolă. Partidul pentru Animale va lupta şi va readuce bunăstarea animalelor pe agenda Parlamentului European.", a afirmat Natasja Qerlemans, candidat Partidul Animalelor.

Logo-ul partidului este o vacă cu o floare în gură. Iar afişele sale electorale promit interzicerea luptelor cu tauri şi câini, restrictii de transport al animalelor în condiţii necorespunzătoare.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri