Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul pedofililor olandezi depune plângere împotriva unui site care îi demască

Sunday, 08 February 2009, 08:43 Sursă: NewsIn

Partidul pentru Dragoste Fraternă, Libertate şi Diversitate (PNVD), aşa cum se numeşte oficial formaţiunea, a depus plângere pentru "încălcarea vieţii private, periclitare şi incitare la ură", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Haarlem, vestul ţării. "Poliţia va deschide o anchetă în următoarele zile".

Cel care a depus plângerea din partea partidului, Ad van den Berg, figurează pe lista publicată de site-ul www.stopkindersex.com pentru o condamnare din urmă cu 20 de ani.

Site-ul, lansat vineri, a fost înregistrat în Statele Unite, pentru a evita legea olandeză cu privire la dreptul la respectarea vieţii private. Site-ul publică nume, fotografii şi adrese ale olandezilor condamnaţi pentru delicte sexuale, ceea ce este interzis de lege în Olanda.

Pe propriul site, PNVD critică această iniţiativă drept "inacceptabilă". "Este o vânătoare de vrăjitoare, care calcă în picioare principiul potrivit căruia o persoană condamnată are dreptul la o a doua şansă, ceea ce include dreptul la respectarea vieţii private şi la a nu face obiectul unui denunţ public", afirmă partidul.

Formaţiunea, care nu are reprezentanţi în Parlament, cere scăderea vârstei de la care se pot întreţine relaţii sexuale la 12 ani şi legalizarea posesiei de pornografie infantilă.

La rândul lor, fondatorii site-ului "stopkindersex" spun că vor să informeze cetăţenii despre prezenţa persoanelor condamnate pentru pedofilie în cartierele lor. Site-ul nu funcţiona prea bine sâmbătă, din cauza numărului mare de vizitatori.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri