Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan a prezentat episodul 2 din caracatița Pandele-Firea: ”Principalul criteriu de angajare la Primăria Capitalei este să fii naș, fin”

Friday, 18 September 2020, 11:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Vă prezint astăzi epidodul doi al caracatiței Pandele - Firea. Multe dintre aceste nume ne-au fost furnizate de oameni din primărie care sunt deranjați că în Primăria Capitalei de accede pe alte criterii decât performanța. Principalul criteriu este să fii naș, fin, partener de afaceri. Nu e de mirare că nu au fost în stare să ia fonduri europene și să dea apă caldă bucureștenilor.

Începem cu personaje care au probleme penale. Consilierul pentru infrastructură al primarului: Marius Coajă, condamnat cu suspendare pentru furt. Directorul Mirela Iorcuță, care are un al nume după căsătorie, a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Ea a fost angajată în madatul lui Sorin Oprescu, însă, Agenția Națională pentru Funcționari Publici a trimis o adresă prin care a anunța că doamna nu poate să ocupe o funcție și, cu toate astea, nu a fost demisă. Arhitectul șef, folos necuvenit de 600 mii euro. El a fost adus în 2017 de către Gabriela Firea, iar prima lui grijă a fost să dea PUZ Sector 3 prin care introducea în legalitatea o parte din construcțiile ilegale de când era arhitect la sectorul 3. Dumitru Catană, de la corpul de control al primăriei, este coleg cu Florentin Pandele, ocupă această funcție din 2017”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă, vineri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri