Ministrul britanic de externe a fost pe punctul de a demisiona împreună cu alţi colegi de-ai săi

Saturday, 13 June 2009, 10:07 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
"Uneori poţi lua deciziile cu forţă, pregătire şi planificare, iar uneori trebuie să le iei mult mai repede", a explicat Miliband pentru cotidianul britanic The Guardian.
"Am luat decizia (de a nu demisiona - n.red.) cu bună credinţă... cu toţii trebuie să trăim cu deciziile noastre", a adăugat el, precizând că s-a gândit să  urmeze exemplul prietenului său James Purnell, care s-a retras săptămâna trecută din funcţia de ministru al muncii şi pensiilor şi i-a cerut lui Brown să facă la fel.
Gordon Brown a înfruntat cea mai gravă criză politică de la sosirea sa la putere, în iunie 2007, generată de demisia a 11 miniştri, pe fondul înfrângerii la alegerile locale şi europene din 4 iunie, şi de scandalul deconturilor deputaţilor. El a reuşit însă luni seară să dejoace complotul rebelilor.
A doua zi, Miliband, considerat un posibil pretendent la funcţia de premier, a dat asigurări că nu a vrut nicio clipă să se alăture rebeliunii. Potrivit analiştilor, dacă şi el ar fi părăsit guvernul, Gordon Brown ar fi fost nevoit să demisioneze.
Premierul a depăşit mai multe crize şi, potrivit ministrului comerţului Peter Mandelson, devenit numărul doi din guvern după remanierea din 5 iunie, Brown trebuie să se pregătească să înfrunte o altă criză la conferinţa laburiştilor din luna septembrie.
Există un "mic grup" de rebeli, care nu se va "acomoda niciodată cu autoritatea premierului", a declarat sâmbătă Mandelson pentru Daily Telegraph, precizând că această ameninţare nu îl va "ţine treaz noaptea".
Sondajele anticipează o înfrângere a laburiştilor în faţa conservatorilor lui David Cameron la următoarele alegeri legislative, care vor fi convocate până în iunie 2010.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri