Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Michael Bloomberg a obţinut cu greu un al treilea mandat ca primar al New York

Wednesday, 04 November 2009, 10:02 Sursă: NewsIn

După numărarea a 98% din buletinele de vot, primarul în exerciţiu, în funcţie din 2001, a obţinut 51% din voturi, faţă de 46% pentru democratul Bill Thompson.

Bloomberg, fondatorul unui imperiu mediatic şi cel mai bogat om de New York, cu  avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, a investit 100 de milioane de dolari din banii săi în această campanie.

Creditat cu 18 puncte avans în urmă cu două săptămâni, marja ajunsese la 12 puncte luni şi la doar un punct la jumătatea numărării voturilor.

În timpul administraţiei sale, New York-ul a cunoscut o creştere a numărului clădirilor de lux, Times Square a fost redată pietonilor şi s-a interzis fumatul în clădirile publice.

Însă două controverse marchează candidatura sa pentru conducerea acestui oraş care se află sub şocul crizei din 2008 de pe Wall Street. Una se referă la folosirea extensivă a averii sale, estimată la 17,5 miliarde de dolari, pentru a domina campania electorală. De asemenea, el a provocat un val de indignare, forţând, practic, Consiliul Local să modifice limita de două mandate aprobată anterior prin referendum. 
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri