MAE a emis o alertă de călătorie pentru Ucraina, din cauza răspândirii gripei porcine

Tuesday, 03 November 2009, 15:17 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
În acelaşi timp, Ministerul român de Externe le recomandă cetăţenilor români care se deplasează în Ucraina să evite locurile aglomerate, cum ar fi pieţele sau mijloacele de transport în comun, şi să folosească măşti de protecţie. În plus, cetăţenii români sunt îndemnaţi să se adreseze Ambasadei României în Ucraina, Consulatului General al României la Cernăuţi  sau Consulatului General al României la Odesa,  pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune şi a solicita informaţii de ultimă oră în legătură cu evoluţia situaţiei.

MAE reaminteşte că Ministerul Sănătăţii din Ucraina a anunţat o creştere a numărului de îmbolnăviri cu virusul A(H1N1), precum şi mai multe decese înregistrate în zona de vest a ţării, în urma complicaţiilor generate de gripa sau pneumonie.

În acelaşi timp, MAE precizează că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat nivelul de alertă cu privire la virusul A(H1N1) la stadiul de pandemie şi recomandă, pentru mai multe informaţii, consulaterea site-ului OMS, la adresa:  http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/index.html.

Ministerul român de Externe le recomandă românilor să încheie asigurare medicală, de călătorie şi de viaţă  în cazul în care se deplasează în Ucraina.

71 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei şi  dificultăţilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat marţi de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care o misiune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-a început activitatea în fosta republică sovietică. În total, 255.526 bolnavi de gripă şi boli respiratorii au fost înregistraţi până luni seara în fosta republică sovietică.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri