Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La Sighişoara a avut loc concursul naţional de educaţie ecologică "Pământul e casa noastră"

Friday, 05 June 2009, 10:10 Sursă: NewsIn

La marş au participat 80 de copii din şcolile sighişorene implicate în Programul Eco Şcoala şi copiii celor 30 de echipaje din toată ţara participante la cea de-a VI-a ediţie a concursului naţional de educaţie ecologică "Pământul e casa nostră". Acţiunile de promovare a protecţiei mediului, de educaţie ecologică sunt preocupări curente ale acestor copii de la şcoli şi cluburi din toată ţara  şi nu acţiuni desfăşurate doar cu ocazia "Zilei Internaţionale a Mediului", a declarat Gabriela Boca, şef serviciu monitoring în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

În cadrul secţiunii "Proiecte de mediu" echipajele şi-au prezentat activitatea desfăşurată în cursul anului 2008 şi rezultatele obţinute în promovarea protejării mediului în  propriile comunităţi. "Dacă dintre copii implicaţi curent în astfel de acţiuni vor fi aleşi oamenii care mâine vor lua decizii, cu siguranţă avem şansa la un mediu mai curat şi mai sănătos", a afirmat Boca referindu-se la prestaţia copiiilor.

Marşul s-a desfăşurat în centrul municipiului Sighişoara, prin cetatea medievală Sighişoara  şi s-a oprit pentru un scurt moment în faţa Primăriei Sighişoara unde copiii  au scandat slogane precum " Pământul e casa noastră" , "Vrem un mediu mai curat", "Salvaţi natura". "Din păcate din partea primăriei nu i-a întâmpinat nimeni, "mediul" nefiind o prioritate se pare, nici de "Ziua Internaţională a Mediului", a spus Boca.

Ea a adăugat că a apreciat iniţiativa copiilor implicaţi în acţiunile desfăşurate la Sighişoara, a profesorilor instructori şi nu în ultimul rând conducerii Clubului Copiilor Sighişoara "care au demonstrat că devotamentul este  elementul determinant în organizarea unor astfel de acţiuni şi nu banii".
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri