Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Institutul Cantacuzino a confirmat un nou caz de infectare cu virusul A (H1N1)

Wednesday, 10 June 2009, 09:00 Sursă: Realitatea TV

Este vorba de un copil care a venit împreună cu mama sa din Toronto, Canada, pe 8 iunie. A doua zi s-a prezentat la Institutul Matei Balş, acuzând simptomele specifice noii gripe. În acest moment pacientul este internat la Institutul Matei Balş sub supraveghere medicală.

Medicii susţin că starea sa de sănătate este bună, sub tratament cu antivirale. Autorităţile sanitare au început investigaţia epidemiologică pentru identificarea persoanelor cu care a intrat în contact.

Institutul Cantacuzino analizează deja probele uneia dintre cele două persoane cu care pacientul a avut contacte strânse în ultimele zile.

"Este vorba despre bunica acestui copil, care, deocamdată, nu are simptome, însă i s-au recoltat probe ce se află în lucru la . Celălalt contact principal al pacientului este, fireşte, mama sa, însă probele recoltate marţi seara de la ea au arătat că nu este infectată", au spus surse medicale pentru NewsIn. 

Din primele cercetări a reieşit că persoana infectată s-a deplasat doar între aeroport şi casă astfel mediciii se aşteaptă ca numărul contacţilor să fie redus.

Numărul persoanelor confirmate cu noua gripă se ridică la 12 pe teritoriu României. Marţi au fost externaţi toţi pacienţii infectaţi care se mai aflau la institutul Matei Balş.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri