Exclusiv MONEY.ro: Prezent în România, şeful Microsoft International spune ce aduce nou Windows 7 (VIDEO)

Friday, 06 November 2009, 16:43 Sursă: Money.ro

Autor: Realitatea.NET
Este rapid, sigur şi poate fi utilizat şi pe PC-uri mai vechi – acestea sunt cele trei dintre atributele care fac din Windows 7 cel mai bun sistem de operare, este de părere Jean-Philippe Courtois, în singurul interviu exclusiv pe care reprezentanul Microsoft l-a acordat în timpul vizitei sale în România.
Oficialul Microsoft a venit aici pentru lansarea Windows 7, a cărui implementare, spune el, poate ajuta companiile să economisească până la 190 de dolari per PC.

"Sunt în companie de 25 de ani, am văzut şi folosit toate sistemele de operare începând cu 1985, deci am o perspectiva asupra Windows şi la nivel personal. Windows 7 este un produs care poate funcţiona si pe calculatoare mai vechi. Nu am mai făcut niciodată asta. Adică PC-ul pe care l-aţi achiziţionat acum un an sau doi poate rula Windows 7 şi va fi mai rapid decât Windows XP”, a declarat Courtois, în cadrul unui dialog cu Dragoş Stanca, director F5, divizia New Media Realitatea-Caţavencu.

Întrebat ce s-a învăţat din greşelile făcute la lansarea Windows Vista, reprezentantul gigantului american spune că Vista era "cel mai sigur software de pe piaţă", iar pentru varianta 7 s-a crescut în continuare nivelul de siguranţă. Un alt feature al noului Windows este interfaţa multi-touch, care permite utilizatorului să manevreze sistemul cu degetele, în afară de tastatură sau mouse.

Lansarea
Windows 7, considerat cel mai rapid sistem de operare lansat pana acum de Microsoft, vine în contextul în care Google a intrat deja în teste cu Chrome OS pe piaţa din SUA, un sistem de operare care se va lansa în 2010, sistem despre care utilizatorii spun că viteza este principala diferenţă faţă de versiunile actuale lansate de Windows.

În ceea ce priveşte produsele Windows Server R2 (sistem de operare pentru servere) şi Exchange 2010 (server de mail), Courtois spune că acestea vin în completarea Windows 7 şi pot ajuta, la rândul lor, companiile să îşi reducă din costuri.

"De exemplu, poţi avea acces direct la reţeaua ta fără a folosi VPN, făcând economie de costuri. Apoi, poţi folosi virtualizarea, care este o tehnologie gratuită pe care am inclus-o în Windows Server pentru a economisi banii investiţi de companii în hardware. Exchange 2010 este punctul de cotitură al soluţiilor noastre de comunicaţii unificate. Ce este? Este metoda de a-ţi accesa nu doar inboxul, ci şi mesaje care vin în căsuţa ta vocală şi care sunt traduse în emailuri care vin tot acolo", exemplifică reprezentantul Microsoft.

Jean-Philippe Courtois este unul dintre cei mai importanţi lideri mondiali ai lumii de business, preşedinte al Microsoft International şi Senior VicePresident Microsoft. El conduce business-ul global al corporaţiei fondate de Bill Gates în 240 de ţări, şi este numărul trei în ierarhia gigantului mondial Microsoft, după Steve Ballmer - CEO şi Kevin Turner – COO.

Interviul integral va fi difuzat de The Money Channel marţi, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00, în cadrul unei ediţii speciale.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri