Criză de lapte praf în municipiul Buzău din cauza lipsei bugetului pentru Ministerul Sănătăţii

Tuesday, 20 January 2009, 12:29 Sursă: NewsIn

Potrivit legii, mămicile care nu-şi mai alăptează copiii la sân primesc în fiecare lună o reţetă de la medicul de familie pentru 4-5 cutii de lapte praf. Sunt însă mămici care nu au mai apucat să ia laptele prescris de medicul de familie din luna decembrie şi au fost astfel nevoite să-şi hrănească micuţii cu alte alimente.

"Am noroc ca are deja 8 luni şi pot să îi dau piure de cartofi. Cred ca doar de trei ori am reuşit să luăm laptele de la Primărie, ultima oară, prin luna octombrie", a declarat una dintre femeile venite la Primărie să se intereseze de laptele praf.

În depozitul Direcţiei de Asistenţă Socială a primăriei Buzău nu mai e lapte praf de la începutul lunii decembrie.

"Ultima oară am primit lapte praf de la Autoritatea de Sănătate Publică în noiembrie 2008, cam 2.200 de cutii. Nu le-am epuizat pe toate, aşa că vreo 600 de cutii ne-au rămas pentru decembrie. De atunci nu am mai primit lapte praf, iar mămicile vin să întrebe de cota pe ianuarie. De la ASP ne spun ca ministerul nu are buget şi de aceea încă nu se poate organiza licitaţia pentru noul stoc de lapte", a declarat Alexandrina Docuz, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Buzău.

Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Buzău apreciază că laptele praf va ajunge la bebeluşi cel mai devreme peste o lună, când se va organiza licitaţia. Cei mai mulţi sugari care, potrivit programului Ministerului Sănătăţii, primesc gratuit lapte praf până la vârsta de un an, sunt din familii nevoiaşe.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri