Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Libertatu, fostul şef al OPC Muntenia, a fost eliberat din arest

Thursday, 30 July 2009, 15:16 Sursă: NewsIn

Cristian Libertatu a ieşit pe poarta Penitenciarului Colibaşi la aproximativ o oră şi jumătate după decizia instanţei, fiind aşteptat de soţie, mamă, soră şi avocat.

Fostul şef al OPC Argeş şi-a îmbrăţişat familia şi avocatul şi s-a declarat un om fericit. "Mă simt un om fericit pentru că sunt în sfârşit lângă soţia mea şi mă voi întâlni cu cele două fetiţe ale mele. Nu îmi vine să cred, pentru că este prima dată când întâlnesc acest sistem de justiţie. Nu pot fi eliberat de atâtea ori şi tot de atîtea ori să fiu închis la loc", a declarat Libertatu.

Curtea de Apel Piteşti a judecat, joi, recursurile la cererile de eliberare sub control judiciar pentru trei dintre cei patru inculpaţi din lotul Penescu, aflaţi în stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibaşi. Avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă au depus recurs la decizia de marţi, 28 iulie, a Tribunalului Argeş, care a respins ca nefondate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a celor trei inculpaţi.

După aproape cinci ore de deliberări, magistraţii Curţii de Apel au decis să-l pună de îndată în libertate pe Cristian Libertatu.

"Admite recursul declarat de inculpatul Libertatu Dan Cristian, deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, împotriva încheierii din 28 iulie 2009, pronunţată de Tribunalul Argeş. Casează în parte încheierea atacată, numai cu privire la inculpatul Libertatu Dan Cristian, în sensul că, pe fond, admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar şi dispune punerea sa de îndată în libertate dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză", se arată în încheierea de şedinţă.

Instanţa a impus anumite restricţii pe perioada eliberării provizorii care trebuie respectate întocmai.

Cristian Libertatu nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Argeş decât în condiţiile stabilite de instanţă, să se prezinte la instanţa de judecată sau alt organ judiciar ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat, respectiv, Poliţia municipiului Piteşti, conform programului de supraveghere, întocmit de acest organ, sau ori de câte ori este chemat, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Totodată, fostul şef al OPC Argeş nu are voie să se apropie de persoanele împreună cu care este bănuit de comiterea unor fapte de natură penală, martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Încălcarea acestor obligaţii atrage după sine o nouă măsură de arestare preventivă.

Cristian Dan Libertatu, aflat în stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri