Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat construirea unui bloc de 116 metri înălţime

Wednesday, 28 January 2009, 16:36 Sursă: NewsIn

Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT), ai cărei membri au fost numiţi de primarul general Sorin Oprescu, a reaprobat proiectul aferent acestei construcţii pe 19 decembrie, după ce comisia din mandatul fostului edil-şef (Adriean Videanu) îl aprobase, la rândul său, pe 23 aprilie. 

Celelalte două blocuri turn aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB au fost respinse. Consilierii au votat împotriva Planului Urbanistic Zonal (PUZ) referitor la construirea unui bloc turn de 94 de metri în sectorul 5, pe strada Doina, care avea aviz de la fosta comisie tehnică de urbanism din primărie. Al doilea bloc turn respins urma să aibă înălţimea de 110 metri şi să fie amplasat în cartierul Timpuri Noi din sectorul 4, unde, conform Planului Urbanistic General (PUG), înălţimea maximă a clădirilor este de doar 20 de metri.

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti, funcţională pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care măsoară 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere şi de Palatul Parlamentului, fără a lua în calcul antenele de pe prima şi, respectiv, colina pe care este construită cea de-a doua. Dintre clădirile construite după 1990, cea mai înaltă este Tower Center, de pe bulevardul Ion Mihalache, care are 120 de metri.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri