Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

China înregistrează un prim caz suspect de contaminare locală cu virusul gripei porcine

Friday, 29 May 2009, 04:40 Sursă: NewsIn

"Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat astăzi că un nou caz suspect de A (H1N1), din provincia sudică Guangdong, ar putea fi primul caz de contaminare locală de pe continent", relatează China Nouă.

Anterior, serviciul în engleză al agenţiei oficiale afirmase: "China anunţă primul caz local de A (H1N1) în Guangdong".

Joi, Venezuela a înregistrat primul său caz de gripă porcină, la un bărbat în vârstă de 22 de ani care a călătorit recent în Panama, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jesus Mantilla, care a precizat că este vorba de un "caz importat" şi că populaţia nu are motive de îngrijorare. El a precizat că pacientul se vindecă într-un ritm satisfăcător şi că "va termina tratamentul în carantină la locuinţa sa".

Pasagerii care au călătorit cu aceeaşi cursă din Panama au fost supuşi la examene medicale, au anunţat autorităţile. 

În Mexic, bilanţul deceselor provocate de gripa porcină a ajuns joi la 89, cu şase mai multe decât cele confirmate miercuri. De asemenea, numărul bolnavilor a crescut de la 4.821 la 4.879. Curba propagării bolii este însă descendentă, iar noile decese confirmate nu corespund unora recente, ci celor aflate deja în studiu, a precizat Ministerul mexican al Sănătăţii. 

Potrivit celui mai recent bilanţ al OMS, dat publicităţii miercuri, în lume au fost confirmate 13.398 de cazuri de contaminare cu virusul A (H1N1), dintre care 95 de decese.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri