Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câştigătorii unui concurs radio din Somalia au primit puşti şi grenade

Sunday, 18 October 2009, 10:46 Sursă: NewsIn

"Motivul pentru care am recompensat tinerii cu arme este să îi încurajăm să participe la războiul sfânt care are loc în Somalia împotriva duşmanilor lui Allah", a declarat şeicul Abdullahi Alhaq, în timpul unei ceremonii de vineri seara.

Concursul, organizat de Shebab, mişcare apropiată al-Qaida, a avut loc în Kismayo, oraş din sudul Somaliei, în timpul lunii Ramadanului. Cinci cartiere din localitate au participat la competiţie, care a cuprins întrebări din ştiinţă, cultură şi Coran.

Învingătorii, o echipă din cartierul Farjano, au primit câte o puşcă de asalt AK-47, două grenade de mână, o mină antitanc şi materiale de birou. Premiul le-a fost înmânat în cursul unei ceremonii la care au asistat sute de locuitori. "Echipa învingătoare a primit arme şi material de birou cu o valoare de 1.000 de dolari", a precizat şeicul Abdullahi Alhaq, aplaudat de mulţime.

"A fost un eveniment mare, pentru că nu am văzut niciodată elevi recompensaţi cu arme după o competiţie culturală", a declarat pentru AFP Mohamed Hersi, un vânzător din Kismayo.

Shebab este o alianţă islamistă care a preluat controlul asupra portului Kismayo, unul dintre cele mai mari din ţară, iar anul trecut a impus legea islamică, interzicând practicarea sportului, DVD-urile şi hainele occidentale.

Ceilalţi concurenţi, care au pierdut, se vor mulţumi cu un AK-47 şi muniţie.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri